Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
112

Κατά πλειοψηφία Ισολογισμός και Πεπραγμένα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

< 2 λεπτά
22.12.16 • 06:30
#Tags:

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ο Ισολογισμός και η Έκθεση Πεπραγμένων, του οικονομικού έτους 2015, κατά την 17η συνεδρίασή του, στις 21-12-2015.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο σώμα από τους λογιστές του Δήμου, καθώς και από τον Ορκωτό Λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο.

Οι υποχρεώσεις του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, στις 31-12-2015 συγκρίνοντάς τες με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 βαίνουν μειούμενες κατά 20% και σήμερα οι υποχρεώσεις αυτές εμφανίζουν επιπλέον μείωση κατά 30%.

Ο δήμος τηρώντας τις δεσμεύσεις του, ως προς τον εξορθολογισμό δαπανών και την μείωση των χρεών προς τρίτους καταφέρνει να καθίσταται βιώσιμος σε μια περίοδο όπου οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και ο δήμος με την αύξηση των ιδίων πόρων του καταφέρνει να αποπληρώνει τις όποιες ανακύπτουσες υποχρεώσεις του. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν το νοικοκύρεμα των οικονομικών του στοιχείων.

Ο Δήμαρχος τοποθετούμενος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα έτη ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Επιγραμματικά ανέφερε πως το 2011 παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν μηδενικά και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί αποθεματικό προκειμένου να αποπληρώνονται άμεσα οι τρέχουσες υποχρεώσεις και επίσης οι εισπράξεις των ανταποδοτικών εσόδων του Δήμου ήταν ελάχιστες, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ικανοποιητικά υψηλά επίπεδα.

Επισήμανε επίσης ότι τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης και χωρίς ο Δήμος να περιορίσει δραστηριότητες του, απεναντίας μάλιστα αυξήθηκαν, όπως τα έργα που ήδη εκτελούνται σε όλη την έκταση του καλλικρατικού δήμου, αλλά και χωρίς να περιορίσει το κοινωνικό του προφίλ.

Κατόπιν κάλεσε το Σώμα να εγκρίνει τον Ισολογισμό & την Έκθεση Πεπραγμένων του οικονομικού έτους 2015 και τα ενέκρινε κατά πλειοψηφία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle