Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
126

Καταζητούμενος για κλοπές στη Φιλανδία συνελήφθη στο Αυλωνάρι

< 2 λεπτά
14.11.18 • 18:52
#Tags:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας 

Συνελήφθησαν (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής

Κατασχέθηκαν κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Διωκτικές Αρχές της Φιλανδίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, συνελήφθησαν χθες (13-11-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αυλωνάρι Ευβοίας, τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 47, 37 και 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους τρεις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ανωτέρω περιοχή, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Από την ενδελεχή έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται επιπλέον σε (12) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 22-08 έως 08-11-2018, από καταστήματα περιοχών των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εμπορεύματα των καταστημάτων (οινοπνευματώδη ποτά, τρόφιμα, συσκευασίες καπνού, πακέτα τσιγάρων κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (17.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 37χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι στερούταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε το από 22-08-2018 Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Διωκτικές Αρχές της Φιλανδίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον σε βάρος του 27χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle