Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
188

Κατασχέσεις για να «βγει» ο προϋπολογισμός του Δήμου

< 3 λεπτά
22.12.14 • 19:00
#Tags:

Κατασχέσεις για να «βγει» ο προϋπολογισμός του Δήμου
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορχομενού, ο οποίος χαρακτηρίζεται καθαρά εισπρακτικός και τακτοποιητικός ενώ δεν περιέχει στοιχεία ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής για τους Δημότες.

04-thaymaΌπως επισημάνθηκε από αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας, ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να ισοσκελιστεί και άρα θα χρειαστούν αρκετές τροποποιητικές πράξεις στη πορεία εφαρμογής του.

Νέα χαράτσια λοιπόν περιμένουν εντός του 2015 τους Δημότες αφού θα αναγκαστούν να τακτοποιήσουν παλαιότερα χρέη τους αλλά και να πληρώσουν αυξημένα Δημοτικά τέλη.

Από την πλευρά του ο Δήμος εντείνει για τη νέα χρονιά την είσπραξη χρεών αφού από τους 2.000 περίπου οφειλέτες μόνο 410 ρυθμίσαν τα χρέη τους ενώ για άλλους 420 έχει γίνει δέσμευση λογαριασμού τους για είσπραξη χρεών. Το επόμενο βήμα του Δήμου, όπως λέχθηκε είναι η κατάσχεση για οφειλές προς το Δήμο.

Η παρότρυνση μάλιστα οικονομικών παραγόντων του Δήμου είναι να σπεύσουν να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό στις Τράπεζες, όπως προβλέπει ο Νόμος, για καταθέσεις μέχρι 1.200€.

Ο Δήμαρχος αποκρούοντας τις κατηγορίες για μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ανέφερε ότι : «η πολιτική της νέας Δημοτικής Αρχής θα αποδείξει ότι με σταθερά βήματα και συντονισμένες ενέργειες θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάτχει περίπτωση να ακουμπήσουμε το πρόβλημα και να μη το λύσουμε» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του και πρόσθεσε «μέσα στο 2015 θα φανεί το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου» ενώ συμπλήρωσε «θα εισπράξουμε όσα μπορούμε περισσότερα και θα τα δώσουμε στους οικονομικά αδύνατους Δημότες μας».

Ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης στην τοποθέτησή του αφού έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην θητεία του σχετικά με τις Διοικητικές αλλαγές που επήλθαν από την εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη» αλλά και τις ανακατατάξεις σε προσωπικό και υπηρεσίες του Δήμου, κατάφερε να βάλει τάξη στη λειτουργία του Δήμου, στα οικονομικά αλλά και να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα.

«Ο νέος προϋπολογισμός είναι ίδιος με τον προηγούμενο και είναι καθαρά υπηρεσιακός. Με αυτόν μόνο συντήρηση των έργων θα μπορούσε γίνει» είπε ο κ Στεφανίδης. Και συνέχισε: Δεν υπάρχουν κοινωνικές δράσεις και λαμβάνεται καμία μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, δεν υπάρχει κανένα κονδύλι για τους συνδημότες μας που υποφέρουν από την οικονομική κρίση».

Ειδική συνεδρίαση είχε ζητήσει ο κ Τσιάμης για την πορεία των οικονομικών και τη σύνταξη του προϋπολογισμού στη κατεύθυνση της συναίνεσης μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, κάτι που δεν έγινε όπως τόνισε.

Αντιλαϊκός, όπως και ο προηγούμενος ενώ αυξάνει τα τέλη από τους Δημότες χωρίς να υπάρχουν κονδύλια για την υγεία, την παιδεία και τον αθλητισμό είπε ο κ Σκόπας. «Πακτωλός χρημάτων για τους εργολάβους και υπερφορολόγηση των Δημοτών» είπε ο κλείνοντας και καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του 2015.

Με την ψηφοφορία των Δημοτικών Συμβούλων και των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε με 20 ναι, 7 όχι και 2 παρών, ο προϋπολογισμός.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle