Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
114

Κι άλλες οικογένειες προσφύγων έφτασαν στη Λιβαδειά

< 3 λεπτά
27.12.16 • 16:39
#Tags:

Αυξάνονται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης, που πραγματοποιείται στη Λιβαδειά και υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ.).

Νέες οικογένειες με μικρά παιδιά υποδέχτηκαν σήμερα η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου , ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, Αθανάσιος Αλεστάς, και Δημοτικοί Σύμβουλοι στην αίθουσα του πρώην Πανεπιστημίου στο Ζάππειο.

%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%acΗ Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, αφού καλωσόρισε τις νέες οικογένειες, τους σύστησε το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, που θα βρίσκεται στο πλευρό τους κάθε στιγμή, ενώ στην συνέχεια τους έδωσε κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την διαμονή τους στη πόλη της Λιβαδειάς.

Τους κάλεσε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου που έχουν ετοιμαστεί για τις ημέρες των εορτών, ενώ τόνισε ότι από τις αρχές του έτους θα υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά, που είναι αρκετά, για να πάνε σχολείο και να μάθουν ελληνικά για όσο διάστημα μείνουν στη Λιβαδειά.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν και ωφελούμενοι που ήδη διαμένουν αρκετό καιρό στη πόλη και ανέφεραν ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι και με τους δημότες της Λιβαδειάς και το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ που βρίσκονται όλοι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Επιπλέον, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Δήμαρχο που, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαικής Επιτροπής, έχουν αυτή την στιγμή την ευκαιρία να διαμείνουν σε διαμερίσματα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

UΣτην συνέχεια, οι ωφελούμενοι οδηγήθηκαν στα διαμερίσματα που έχουν εφοδιαστεί με είδη πρώτης ανάγκης και ενημερωτικά έντυπα με οδηγίες σχετικά με την πόλη και το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle