Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
152

Κορυφαίοι ΣΕΦ στην 3η Ρουμελιώτικη Κουζίνα

< 2 λεπτά
14.05.16 • 06:38
#Tags:

Στις 15 Μαΐου 2016 και για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξείδι, με την πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου (ΙΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) θα πραγματοποιηθεί η 3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για τον τόπο με 2.000 και πλέον επισκέπτες  στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου, με τη συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ρουμελιώτικη κουζινα1επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας κυρίως, μεγάλων εταιριών  μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες Ζυθοποιίας, εταιρείες τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων, κ.α.

Αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία της εκδήλωσης είναι η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Βορείου ΕΛΛΑΔΟΣ, ο κος Ηλίας Μαμαλάκης η κα Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και άλλοι καταξιωμένοι chefs. Την φετεινή εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, οι η κ. Ελένη Ψυχούλη και η κ. Ντίνα Νικολάου.

Παράλληλε εκδηλώσεις

* Καλλιτεχνικές γαστρονομικές δημιουργίες και διάθεση εδεσμάτων στους επισκέπτες που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής.

* διάθεση κρασιού, μπύρας καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων που διατίθενται και παράλληλα εκθέτονται από παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

* διαγωνισμός Μαγειρικής Ρουμελιώτικης κουζίνας με την συμμετοχή τοπικών συνταγών.

* παράλληλες εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κ.ά.

Η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό, απαιτεί τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρίζεται από μη κερδοσκοπικούς φορείς όπως η Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, οι τοπικοί σύλλογοι, Επαγγελματιών, Ξενοδόχων κ Τουριστικών καταλυμάτων, Πολιτιστικός και Γυναικών Γαλαξιδίου, Επαγγελματικό επιμελητήριο Φωκίδος και πλήθος εθελοντών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle