Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
121

Κοσμοπλημμύρα από 43.000 δρομείς στον Μαραθώνιο της Αθήνας!

< 7 λεπτά
08.10.15 • 19:22
#Tags:

Κοσμοπλημμύρα από 43.000 δρομείς στον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Πάνω από 43.000 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος σε όλους τους αγώνες που πλαισιώνουν τον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην κλασική διαδρομή.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από πάνω από 100 χώρες, θα έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο φετινό γεγονός, που αναμένεται και φέτος να είναι σημείο αναφοράς για την πόλη, τη χώρα, τους πολίτες και φυσικά τους δρομείς.

Στον φετινό αγώνα δεν θα γίνει ρεκόρ μόνο στις συμμετοχές, αλλά και στο κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 500.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν την περσινή σεζόν.

«Διαψεύδοντας την διάσημη ρήση ότι τα πρώτα 30 χρόνια είναι δύσκολα, η 33η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η δυσκολότερη για εμάς εδώ και χρόνια είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συνέχισε,
Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι ευχάριστος, η τεράστια ζήτηση από δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες μας. Τα όρια ΑΜΑ Συνεντευξη 2015 ακαλύφθηκαν πολύ νωρίς και όπως είναι γνωστό προσθέσαμε ένα δεύτερο αγώνα 5χλμ. το απόγευμα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν δυσάρεστος, οι έλεγχοι κεφαλαίων σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για τη σχέση μας με τους προμηθευτές. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό. είπε ο κος Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: «Ευτυχώς σήμερα τα προβλήματα ξεπερνιούνται χάρη στην υπερπροσπάθεια αλλά και την εμπιστοσύνη των προμηθευτών μας. Όλα βαίνουν καλώς και στις 8 Νοεμβρίου θα έχουμε έναν άρτιο αγώνα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στη σημερινή πρώτη συνέντευξη του 33ου ΑΜΑ αναφέρθηκε τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό μήνυμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. «Ευχαριστώ για την πρόσκληση τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ς ΣΕΓΑΣ και θα ήθελα να πω ότι σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Πρωθυπουργού συντρόφου Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης για τη γενναία προσπάθεια που γίνεται στο ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση και εμπέδωση αθλητικών ιδεών και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Με μεγάλη χαρά ο ΣΕΓΑΣ και η ελληνική Κυβέρνηση θα υποδεχθούν σε λίγες ημέρες ένα μεγάλο αριθμό αθλητών που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο δρόμο. Στην κορυφαία διοργάνωση μαραθωνίου.
Για μας τους Έλληνες είναι ένας αγώνας ιστορικότητας.
Κυρίες και κύριοι γίνεται μια διοργάνωση τις προσεχείς μέρες στην Ελλάδα, μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και αυτή η μεγάλη διοργάνωση γίνεται μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης για την πατρίδα. Επομένως ο έπαινος για την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ είναι διπλός. Θα πρέπει όμως να αναγνωριστεί , αυτή τη στιγμή και αυτές τις ώρες και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενισχύσει ουσιαστικά την αθλητική οικογένεια»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, είπε: «Είναι μεγάλη μας τιμή ότι ο Δήμος να είναι συνδιοργανωτής αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος και της μεγάλης διεθνούς ΑΜΑ Συνεντευξη 2015εκδήλωσης, που βάζει την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη. Παρατηρούμε τη διαρκή αύξηση των συμμετοχών στον Μαραθώνιο. Είδα μάλιστα ότι και εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας έχει πλέον τετρασέλιδο για τους δρομείς.
Ο Μαραθώνιος είναι μία αυθεντική γιορτή για την πόλη».

Για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Μαραθώνα στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης, Ηλίας Ψινάκης: «Σε πλήρη συνεννόηση με το ΣΕΓΑΣ αποφασίσαμε τη διεξαγωγή δρώμενων στην πόλη του Μαραθώνα, τα οποία είναι: Tο διάστημα 21-27 Οκτωβρίου 2015, μια εβδομάδα δηλαδή πριν τον αγώνα ο ιστορικός και διοργανωτής εκδηλώσεων ιστορικού περιεχομένου Κρίστι Κάμερον θα φέρει την πολύ οργανωμένη ομάδα του από 100 άτομα και ουσιαστικά θα αναπαραστήσει τη ζωή των πολεμιστών. Πού και πώς έμεναν, τι έτρωγαν, τι φορούσαν. Ένα σκηνικό πολύ ενδιαφέρον που θα είναι ανοικτό σε όλους να το επισκεφτούν και να το παρακολουθήσουν. Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου μας θα βραβεύσουμε τους 88 πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Αθήνα και θα τους απονείμουμε το μετάλλιο του «πρέσβη του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο» για να γίνουν κοινωνοί του γεγονότος. Ο κος Πατούλης και η ΚΕΔΚΕ θα αναγγείλουν την «Αμφικτυονία» στο πρότυπο των αρχαίων πόλεων σε συνεργασία με την Ιταλία, την Κύπρο και την Τουρκία και διεθνείς οργανισμούς.

Ο κύριος Πέτρ Ματεγιόφσκι , γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ, του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, είπε: «Ο ΟΠΑΠ από το 2010, είναι ο Μέγας χορηγός της διαδρομής 42 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα από τα εμβληματικά προγράμματα της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και αποτελεί απτή απόδειξη της δέσμευσής μας για την προώθηση των αξιών και των ιδανικών του αθλητισμού».

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε: «Ο ΕΟΤ στηρίζει τον Μαραθώνιο διαχρονικά, επικοινωνιακά και οικονομικά για δυο λόγους: Α. Πράττουμε το αυτονόητο, τιμούμε την ιστορική, πολιτική, πολιτιστική και αξιακή σημασία του Μαραθώνα και την αθλητική σημασία του Μαραθωνίουδρόμου. Β. Επειδή όλα αυτά αποτελούν το συγκριτικό τουριστικό μας πλεονέκτημα, είναι συστατικό του brand identity της Ελλαδας. Είναι τιμή μας που στηρίζουμε τον Μαραθώνιο

«Οι ανθρώπινες δυνάμεις μας η Οργανωτική Επιτροπή με όλα τα μέλη της, οι εκλεκτοί εθελοντές ΑΜΑ Μαραθωνιος Αθήναςμας, έχουμε φθάσει τον αριθμό περί τις 2.500 εθελοντές, μια μεγάλη προίκα για τη διοργάνωση μας, τα τεχνικά μας στελέχη, όλο ι οι εργαζόμενοι και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, οι συνεργαζόμενοι φορείς μαζί μας δημόσιοι και ιδιωτικοί, η Τροχαία, ενδεικτικά το ΕΚΑΒ, το Ιατρικό προσωπικό, η Περιφέρεια Αττικής ,οι Δήμοι Αθηνών και Μαραθώνα, οι χορηγοί μας οι κριτές μας είναι εντεταγμένοι στην εξυπηρέτηση των αναγκών της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Τελειώνοντας να πω ότι με όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το στίγμα το περιβαλλοντικό, το εθελοντικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, δηλαδή, οι παράλληλες εκδηλώσεις του 4ήμερου , το συμπόσιο της Ένωσης Μαραθωνίων, η EXPO στο ΤΑΕΚ ΒΟ ΝΤΟ, το γκαλά της ΑΙΜS, όλα αυτά θα έχουμε το χρόνο σε άλλες συναντήσεις μας να σας ενημερώσουμε και να σας τα», είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Σταματόπουλος.

H Aντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμιόνη Κυπριανίδου είπε: «Eκ μέρους της Περιφέρειας καλωσορίζουμε τη φετινή διοργάνωση του κορυφαίου Μαραθωνίου από τον ΣΕΓΑΣ. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός μαζί με τους Δήμους της Αττικής. Η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει αυτή τη διοργάνωση με τις τόσο σημαντικές προεκτάσεις για την περιοχή μας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο αγώνας γίνεται στη μνήμη του πρωταθλητή Γρηγόρη Λαμπράκη, του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για τα ιδανικά του, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση που θα είναι η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ και θα ανοίξει νέους δρόμους.»
Φωτογραφίες Βασ. Κουτρουμάνος

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle