Φάσεις & Γκολ
12* Ο Γεωργουσόπουλος από αριστερά έβγαλε την σέντρα και ο Τζίκας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά από καλή θέση έκανε το πλασέ πάνω στον Κουτρούμπα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
15* Πάλι ο Γρωργουσόπουλος έβγαλε την σέντρα μέσα στην περιοχή αλλά διαδοχικά Τζίκας και Πλακίδας Μ. δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν.
19* Σε σέντρα φάουλ του Μπέκα ο Μάριος Πλακίδας από κοντά με ένα γυριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
32* Ο Γεωργουσόπουλος έκανε το φάουλ αλλά ο Κουτρούμπας με υπερένταση απέκρουσε τη μπάλα.
37* Σε κόρνερ του Λάμπρου ο Παπαναστασίου έκανε το πλασέ αλλά ο Δημητράς απέκρουσε.
42* Ο Λάμπρου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και μόνος λίγο έξω από την περιοχή αλλά αντί να προχωρήσει προτίμησε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
63* Ο Ραχούτης βγήκε στην πλάτη της άμυνας τετ α τετ με τον Δημητρά αλλά ο γκολκίπερ του Αμβρυσσέα του έκλεισε το οπτικό πεδίο με την μπάλα να κτυπάει πάνω στο σώμα του εκτός περιοχής και να αποφευχθεί ο μεγάλος κίνδυνος.
80* Σε σέντρα του Μπέκα ο Γεωργουσόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
82* Ο Κουτρούμπας με εκπληκτική προσπάθεια θα διώξει τη μπάλα σε κόρνερ έπειτα από σουτ του Γεωργουσόπουλου.
90+ Ο Σοφός θα αντικρύσει την δεύτερη κίτρινη και θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

96* Ο Καραλίου από το ύψος του πέναλτι με έξυπνο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρά κάνοντας το 0-1.
100* Σε σέντρα του Χρήστου Πλακίδα ο Τζίκας από πολύ κοντά έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ.
102* Πέναλτι για τον Αμβρυσσέα σε χέρι του Στάθη. Το εκτελεί ο Μπέκα αλλά ο Κουτρούμπας αποκρούει την μπάλα δοατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
106* Ο Εμμανουηλίδης έφυγε από το χώρο του κέντρου, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή με έξυπνο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
107* Ο Θεοχάρης με σουτ σημαδεύει το αριστερό δοκάρι.
110* Ο Τζίκας από κοντά θα πιάσει την κεφαλιά, ο Κουτρούμπας με ηρωϊκή προσπάθεια θα αποκρούσει προσωρινά και ο επερχόμενος Γεωργουσόπουλος με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι Διακριθέντες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σε έναν τελικό όταν παίρνεις το κύπελλο σίγουρα έχουν όλοι τη δικιά τους συμβολή. Έτσι και στον Επαμεινώνδα. Απλά ιδιαίτερη μνεία για τον κορυφαίο του αγώνα Στάθη, τον Κουτρούμπα που κράτησε το μηδέν και τους δυο νεαρούς σκόρερς Καραλίου και Εμμανουηλίδη χωρίς να μην δώσουμε και τα εύσημα στους υπόλοιπους.
Από τον Αμβρυσσέα ο Γεωργουσόπουλος, ο Μπέκα και ο Βλάχος ήταν αυτοί που προσπάθησαν να σηκώσουν το βάρος του τελικού. Καλή παρουσία και ο Τζίκας αλλά και μοιραίος όπως και οι Κώτσου, Καλύβας.

Η Διαιτησία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματικός άρχοντας του αγώνα ο Δημήτρης Τονίδης με την επιβλητική του παρουσία δικαίωσε τον ορισμό του σε αυτόν τον τελικό. Με σωστές υποδείξεις, ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και έφερε το παιχνίδι εκεί που αυτός ήθελε και με την εξέλιξη που θα έπρεπε να έχει…
Αλάμθαστοι και οι Παπαδημητρόπουλος, Ξηρογιάννης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Θάνος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επαμεινώνδας (Άγγελος Κυριάκος): Κουτρούμπας, Στάθης Χ., Παπαναστασίου, Λαλιώτης, Χρυσικός, Σοφός, Καναρής (98* Καπέλιος), Κόκκαλης, Ραχούτης (98* Εμμανουηλίδης), Λάμπρου (57* Καραλίου), Ρόκας.
Στον πάγκο: Σταμάτης, Αναστασίου, Χασάπης, Λεμπέσης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αμβρυσσέας (Δημήτρης Πούλος): Δημητράς, Τομάρι (105* Τσούρας), Μπότσης, Καλύβας, Κώτσου, Βλάχος (98* Θεοχάρης), Μπέκα, Μπαλντάς, Τζίκας, Πλακίδας Μ. (67* Πλακίδας Χ.), Γεωργουσόπουλος.
Στον πάγκο: Παντίσκας, Τσίμας, Σκοτίδας, Ανέστης

Για το φωτορεπορτάζ του τελικού πατήστε εδώ….