Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
106

Λαμπαδηφορία για τον σφαγιασμό 353.000 Ποντίων

< 2 λεπτά
19.05.16 • 09:49
#Tags:

Ως ένδειξη Τιμής και Μνήμης στις 353.000 ψυχές που χάθηκαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»,αποφάσισε να διοργανώσει, όπως κάθε χρόνο, τριήμερες εκδηλώσεις πένθους, για την 19η Μαΐου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Πέμπτη 19 Μαΐου: την ημέρα αυτή μέλη του Συλλόγου θα συμμετάσχουν στις Λαμπαδηφορια Ποντίωνκεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Σύνταγμα.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 ώρα 7:30 μμ. Λαμπαδηφορία
με εκκίνηση από τα Γραφεία του Συλλόγου (Στρατηγού Ιωάννου 46).

Γι’αυτήν την μέρα ο Σύλλογος ζητάει από ΟΛΟΥΣ  συμμετοχή και αρωγή, καθώς με
την παρουσία τους  θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που αμφισβητεί και αυτό ακόμα το γεγονός της Γενοκτονίας, πράγμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων .
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ελλάδας και γνωρίζει τεράστια απήχηση.
Για την παρουσία σας αρκεί μόνο η διάθεση και ένα μαύρο η μπλε μπλουζάκι(αυτοκόλλητα και δάδες στο κάθε Σύλλογο θα δοθούν πριν την εκκίνηση).

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαΐου έκθεση με φωτογραφικά & ηχητικά ντοκουμέντα στα Γραφεία του Συλλόγου(6:00 μμ-10:00 μμ)

Κυριακή 22 Μαΐου 2016 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση στεφάνων στην Μητρόπολη Λιβαδειάς-Δεξίωση στα Γραφεία του Συλλόγου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle