Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
159

Η Λα.Ε. Περιφέρειας Στ Ελλάδας καταψηφίζει τον απολογισμό

< 4 λεπτά
09.02.16 • 10:14
#Tags:

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Ενότητας Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος καταψηφίζουν τον απολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επισημαίνουν ότι «Καλό θα ήταν, πέρα από τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων, που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να υπήρχε ένα πολιτικό κείμενο της αρχής της Περιφέρειας».
Οι δύο Σύμβουλοι επισημαίνουν ακόμη ότι είναι ξεκάθαρο για τους ίδιους ότι η Γιώργος Γκικοπουλος Περ ΣυμβουλοςΠεριφέρεια συγκαλύπτει και στηρίζει αντιλαϊκές πολιτικές ενώ κατευθύνει και διοικεί την Περιφέρεια σαν μακρύ χέρι της εξουσίας και τονίζουν: «Μαζί προωθείτε τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Τα στοιχεία που οι ίδιοι με θριαμβευτικό ύφος δίνετε τα διαψεύδει η πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση:
«Καλό θα ήταν, πέρα από τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων, που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να υπήρχε ένα πολιτικό κείμενο της αρχής της Περιφέρειας.
Ένα πολιτικό κείμενο που θα εκτιμούσε το τι ακριβώς έγινε και το πως συσχετίζεται με τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του τόπου…. Μια εισηγητική έκθεση που θα εξέφραζε τον Περιφερειάρχη και τα συμπεράσματα που βγάζει και πρόκειται να αξιοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Δυστυχώς, λείπουν τα πολιτικά συμπεράσματα, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στην κατά τα άλλα αιρετή Περιφέρεια, που διαμορφώνει – τάχα – την δική της πολιτική.
Επί του απολογισμού θέλουμε να σημειώσουμε :
• Τα έργα που έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πολύ μακριά και πίσω από τις ανάγκες του λαού.
• Όσα έγιναν έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν….. Ενώ μερικά από αυτά, όπως διαφημιστικές καμπάνιες, ορισμένες μελέτες για έργα βιτρίνας και κινήσεις εντυπώσεων, έγιναν μόνο για τις εντυπώσεις.
• Η χρηματοδότηση ήταν μικρή και ανεπαρκής, παρουσιάζοντας σαφώς πτωτική τάση λόγω των περιοριστικών μέτρων που ασκούσαν οι κυβερνήσεις υποταγής στην Ε.Ε και τους δανειστές.
Σοφία Ντούρου Περ Συμβουλος• Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ήταν περιορισμένα και η απορρόφηση τους δεν έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και του τόπου, αλλά τους χαρακτήρες και τις επιδιώξεις του προγράμματος, που δεν στηρίχθηκαν στις ιεραρχημένες λαϊκές ανάγκες..
• Η κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, που ήταν και είναι ιδιαίτερα αναγκαία αυτή την περίοδο των βάρβαρων επιθέσεων στη δουλειά, την ζωή και το βιοτικό επίπεδο του λαού, ήταν και είναι απαράδεκτα χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Λειψή και απαράδεκτη ήταν η σχετική χρηματοδότηση. Απαράδεκτο είναι, επίσης, το ότι την διαχειρίζονται ιδιώτες και ΜΚΟ και όχι μια δημόσια υπηρεσία με διαφανή και αδιάβλητα κριτήρια.
• Λέτε για τις διοικητικές πράξεις, που έγιναν αλλά δεν λέτε κουβέντα για το λειψό προσωπικό.

• Δεν λέτε τίποτα για την κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά. Για όσα υφίστανται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες από τις πολιτικές υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων. Τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
• Δεν λέτε τίποτε για την Ε.Ε και τους δανειστές, που καθοδηγούν τα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
• Είστε μακριά από τον λαό και τα προβλήματα του….. Μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων, της αγροτιάς και ολόκληρου του λαού που αγωνίζεται για το δικαίωμα του να ζήσει. Δίνετε την εικόνα, πως. όλα πήγαν καλά, όταν όλοι είναι στο δρόμο, ΛαΕ Περιφερειαςγιατί δεν είναι τίποτε καλά.
Για μας είναι ξεκάθαρο….. Συγκαλύπτετε και στηρίζετε τις αντιλαϊκές πολιτικές…. Κατευθύνετε και διοικείτε την Περιφέρεια σαν μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Μαζί προωθείτε τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Τα στοιχεία που οι ίδιοι με θριαμβευτικό ύφος δίνετε τα διαψεύδει η πραγματικότητα. Τα πολλά .μεγάλα, άλυτα και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα του λαού και του τόπου.
Σε αυτή την λογική ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τον απολογισμό.
1-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle