Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
193

Λιβαδειά: Γραφείο ανέργων, διανομή σχολικών ειδών, πυρασφάλεια στο «κλειστό»

< 5 λεπτά
16.09.15 • 17:37
#Tags:

Λιβαδειά: Γραφείο ανέργων, διανομή σχολικών ειδών, πυρασφάλεια στο «κλειστό»

Το «Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης» του Δήμου Λεβαδέων λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2014 με σκοπό την υλοποίηση και ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων.
Αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο που λειτουργεί στο πλαίσιο του Δήμου.
ΣΑΙΤ λΙΒΑΔΕΙΑΣΠαρέχοντας δωρεάν συμβουλευτικές δράσεις προς τους ανέργους, τους υποστηρίζει και τους ενθαρρύνει:
• για την εξεύρεση απασχόλησης
• για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και ανισοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας,
• για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας,
• για την ενεργοποίηση των μέχρι σήμερα οικονομικά αδρανών πληθυσμιακών ομάδων
• για την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.

Ειδικότερα, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το Γραφείο δημιούργησε ξεχωριστή ενότητα στο κύριο web site του Δήμου Λεβαδέων – www.livadia.gr - με διακριτό τίτλο “Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης” μεριμνώντας για την :
• πρόσβαση από διάφορες συσκευές (ειδικά smartphones)
• χρήση και από μη έμπειρους χρήστες του διαδικτύου
• απλοϊκότητα ώστε να μην υπερφορτώνεται ο επισκέπτης με πληροφορίες

Η εφαρμογή αυτού του καινοτόμου μοντέλου στήριξης της απασχόλησης από τον Δήμο Λεβαδέων βρήκε μεγάλη απήχηση στον κόσμο της Λιβαδειάς, αφού μέσα σε λίγους μήνες απευθύνθηκαν στο Γραφείο μας, δεκάδες άνεργοι συμπολίτες μας.
Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία συγκεντρώνονται τα επαγγελματικά προφίλ των ανέργων που καθημερινά μας επισκέπτονται, ανέρχεται αριθμητικά στους 97, αντίστοιχα και η ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα βιογραφικά των ενδιαφερόμενων ανέργων.
Από το σύνολο των καταγεγραμμένων ανέργων μας, ωφελήθηκαν με εξεύρεση εργασίας – σε διάφορες μορφές απασχόλησης- συνολικά 23 άτομα.
Πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των ωφελουμένων ενδιαφερομένων ανέργων, που επισκέπτονται καθημερινά την ιστοσελίδα μας.
Αυτό μας δίνει έναυσμα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, εφαρμόζοντας νέα ή βελτιώνοντας τα υπάρχοντα εργαλεία και τους μηχανισμούς υποστήριξης της απασχόλησης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Εστιάζοντας σ΄ αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες - εργοδότες της περιοχής μας που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να καταχωρήσουμε δωρεάν την αγγελία τους στην ιστοσελίδα μας, παρέχοντάς τους εργαλεία να προβάλλουν και να προσδιορίσουν στοχευμένα, εχέμυθα και με σαφήνεια τις ανάγκες τους για προσωπικό.
Το “Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης” του Δήμου Λεβαδέων λειτουργεί στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού, στο Δημαρχείο Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά ( 1ος όροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα :
τηλ: 2261350870( κα Παναγιώτα Βάγια)
fax: 2261350880
email: jobinfo@livadia.gr

Σχολικά είδη

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών. Δυστυχώς, η Δημος Λιβαδειαςοικονομική αυτή κατάσταση επηρεάζει και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη νέα σχολική τους χρονιά και δεν έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί όσους συμπολίτες επιθυμούν να προσφέρουν σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες κ.λ.π., ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών για να συνεχίσουν τη χρονιά τους με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη χαρά για μάθηση.
Παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του προς τις οικογένειες αυτές, να φέρει τα σχολικά είδη στο χώρο όπου στεγάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (Δωδεκανήσου 12 δίπλα στο ΚΑΠΗ) κατά το χρονικό διάστημα 17 - 30 Σεπτεμβρίου 2015, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 12:00.

102.000€ για την πυρασφάλεια του κλειστού

Εγκρίθηκαν 102.000 ευρώ για τον Δήμο Λεβαδέων με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τα οποία θα διατεθούν για εργασίες αποκατάστασης και επισκευής στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς για να αποκτήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων.

Η Α.Ε. Λιβαδειάς, με ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε προσωπικά τη Γιώτα Πούλου για τις συντονισμένες κινήσεις της: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό τόσο της Λιβαδειάς όσο και της Βοιωτίας πως εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 102.000 ευρώ για το κλειστό γυμναστήριο. Τα 50.000 ευρώ από αυτά θα διατεθούν άμεσα μέσα στο 2015. Ευχαριστούμε προσωπικά τη δήμαρχό μας κ. Πούλου, που έδειξε με συντονισμένες κινήσεις πως ενδιαφέρεται ενεργά τόσο για τον αθλητισμό όσο και για την εικόνα την πόλης μας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle