Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
106

ΛΙΒΑΔΕΙΑ Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για προσλήψεις "ημετέρων" από τον Δήμαρχο 

< 3 λεπτά
07.03.20 • 09:54
#Tags:

Ανακοίνωση καταγγελία εξέφωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λιβαδειάς για προσλήψεις "ημετέρων" από τον Δήμαρχο Λιβαδειάς στην ΚΕΔΗΛ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Όπως είναι γνωστό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λιβαδειάς (ΚΕΔΗΛ), υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο μας, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στις 5-3-2020 πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΛ η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για την πρόσληψη 33 εργαζομένων συμβασιούχων (12μηνα), σε διάφορες θέσεις και ειδικότητες της Επιχείρησης, για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με προηγούμενη παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12-2-2020, είχε έγκαιρα επισημάνει ότι στην Προκήρυξη της πρόσληψης, κακώς δεν είχαν συμπεριληφθεί επιπλέον τυπικά προσόντα των υποψηφίων «Επιστατών», όπως η γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Ζητήσαμε δηλαδή να τηρηθεί ανοιχτή και κατά το δυνατόν διαφανής διαδικασία, προκειμένου να προηγηθούν οι υποψήφιοι που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κριτήρια, καθώς οι ενδιαφερόμενοι  θα ήταν λογικά πολλαπλάσιοι των θέσεων, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον λαό, ως απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του τόπου. Παρά την αρχική δήλωση του Δημάρχου ότι θα διορθώσει την Προκήρυξη, ευχαριστώντας μάλιστα την εκπρόσωπο της παράταξής μας που επεσήμανε την έλλειψη αυτή και διαβεβαιώνοντας ότι στη διαδικασία της επιλογής θα τηρηθούν αυστηρά κανόνες ισονομίας και δεν θα επαναληφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα του παρελθόντος, με προσλήψεις «ημετέρων», που μάλιστα αξιοποιήθηκαν προεκλογικά, η Προκήρυξη αυτή δεν διορθώθηκε, όχι τυχαία, όπως αποδείχθηκε.

Έτσι, ενώ κατά τη διαδικασία της επιλογής 27 εργαζομένων για διάφορες ειδικότητες, τηρήθηκαν πράγματι τα κριτήρια που εμπεριείχε η Προκήρυξη και ομόφωνα αποφασίστηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΛ η πρόσληψη αυτών των υποψηφίων που συγκέντρωναν τα περισσότερα προσόντα,  δεν έγινε το ίδιο για την πρόσληψη 6 εργαζομένων της ειδικότητας «Επιστάτη». Αντίθετα εκεί, με παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΗΛ Εμμανουήλ Τσεσμετζή, ο οποίος λειτουργούσε με προφανή εντολή και καθ’ υπόδειξη του δημάρχου Ιωάννη Ταγκαλέγκα, δεν εξετάστηκαν καν οι αιτήσεις και οι φάκελοι δεκάδων υποψηφίων, αλλά επιλέχθηκαν τα ονόματα που είχαν προαποφασιστεί για την πλήρωση των θέσεων αυτών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας και διαφάνειας. Και μάλιστα, με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρισταμένων μελών του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ από συμπολίτευση, αντιπολίτευση και δημότες, πλην του εκλεγμένου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δημήτρη Τσιφή, που καταψήφισε και κατήγγειλε τη διαδικασία ως προς τη συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις παραπάνω πρακτικές και την απαράδεκτη διαδικασία που η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ακολούθησαν, πέρα και έξω από κάθε έννοια  αξιοκρατίας που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν και που μόνο ως ρουσφετολογική εξυπηρέτηση εκλογικής πελατείας και εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων, μπορεί να ερμηνευθεί και τους καθιστούμε υπεύθυνους για τις συνέπειες.

Ζητάμε άμεσα την ακύρωση της διαδικασίας πρόσληψης των «Επιστατών» και την ορθή επανάληψη της Προκήρυξης, προκειμένου να τηρηθεί απαρέγκλιτα η διαφάνεια και η ισονομία μεταξύ των υποψηφίων.

Οι εργαζόμενοι  και όλος ο λαός θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για την πρακτική που η δημοτική Αρχή Λιβαδειάς ακολουθεί και την πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος του συνολικά, υλοποιώντας απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και αντιγράφοντας τους προκατόχους τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle