Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
284

«Μάγεψε» τον Ορχομενό η Νεκταρία Καραντζή. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

< 3 λεπτά
22.12.16 • 05:42
#Tags:

Απόλυτη σιγή, το φως των κεριών τρεμοπαίζει, μάτια και αυτιά στραμμένα στην κεντρική πύλη, μια μελωδική φωνή σπάει το απόλυτο κενό, γεμίζει το κτίσμα, χαϊδεύει αυτιά και μαγεύει υπάρξεις.

«Πόψε Χριστός γεννήθηκε» ακούγεται από τα χείλη της μοναδικής Νεκταρίας Καραντζή και ο Ιερός Ναός της Παναγίας «Σκριπούς» δονείται από την μελωδική της φωνή.

%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b7-%ce%b2Αμηχανία, καμία αντίδραση, όλοι έχουν στα αυτιά τους την υπέροχη ερμηνεία, μαγεμένοι «γεύονται» με όλες τις αισθήσεις τους τις μοναδικές στιγμές και αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται σ αυτό τον ιερό χώρο που στέκεται εκεί για 1174 χρόνια ως φάρος και προστάτης του Ορχομενού.

Τέλειωσε το κάλαντο της Θράκης και η «ιδανική υμνωδός» συνεχίζει με το Ψαλτοτράγουδο «εψές είδα στον ύπνο μου» και στη συνέχεια αφού %cf%87%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b9%ce%bc%ce%b8%ce%b2ευχαρίστησε διοργανωτές και παρόντες, συνέχισε με άλλους πέντε ύμνους και ψαλτοτράγουδα για να εισπράξει το χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον Ιερό Ναό της Παναγίας.

Η πρωτοβουλία για την παρουσία της Καραντζή ανήκει στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς που ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης και στους συνδιοργανωτές συλλόγους του Ορχομενού Οικολογικό και Φυσιολατρών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χριστούγεννα Ελληνικά κι Ορθόδοξα». 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την έμπνευση και την πραγματοποίηση της μοναδικής εκδήλωσης. 

Στην εκδήλωση πήραν μέρος και παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους η %cf%87%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%82Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας υπό τη διέυθυνση του Αρχοντα Πρωτοψάλτη Ηλία Στάθη, η χορωδία της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Στέργιου Βαράκη,ενώ την παρουσία και την απαγγελία κειμένων έκαναν οι Μαρία Ανέστη, Αργυρώ Αναστασίου, Ελένη Σταμέλου, Αννα Μονοχάρη, Τζένη Κουμπούρα και Ελένη Ζωγράφου.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι διοργανωτές προσέφεραν στους καλεσμένους δείπνο σε αίθουσα του γηροκομείου του Ιερού Ναού Παναγίας Σκριπούς όπου και πάλι η Νεκταρία Καδαντζή σε στιγμές χαλάρωσης και… οικογενειακού περιβάλλοντος δεν χάλασε το χατίρι των παρευρισκομένων και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια.

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της εκδήλωσης από το αρχείο του Θ Απογένη

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%82

%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle