Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
387

Μέχρι τα Χριστούγεννα δίνονται όλες οι οφειλές στους Δήμους

< 2 λεπτά
01.12.15 • 18:42
#Tags:

Μέχρι τα Χριστούγεννα δίνονται όλες οι οφειλές στους Δήμους

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απηύθυνε χαιρετισμό στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σχετικά με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν
Π. Κουρουμπλής στην ΚΕΔΕεπίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις προς την αυτοδιοίκηση για το 2015 θα τηρηθούν κανονικά αναφέροντας ενδεικτικά ότι: «Σήμερα 1η Δεκεμβρίου εκταμιεύονται 108 εκ. Ευρώ, που περιλαμβάνουν ένα τρίμηνο της ΣΑΤΑ και ένα τρίμηνο από τα Παρακρατηθέντα των Δήμων, στις 8 Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιπλέον 230 εκ., που θα περιλαμβάνουν άλλους 4 μήνες από τα Παρακρατηθέντα κι όλες τις οφειλές των ΣΑΤΑ. Στις 21 Δεκεμβρίου, τέλος, θα πληρωθούν όλα τα υπόλοιπα χρήματα που αντιστοιχούν στις εκκρεμότητες προς την Αυτοδιοίκηση, για το 2015.

Χωρίς μειώσεις το 2016

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το 2016 δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις χρηματοδοτήσεις σε σχέση με το 2015 τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει κατανομή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για γεγονότα συγκυριακά που έχουν να κάνουν με τις κακοκαιρίες και τις επιπτώσεις σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Ήδη στείλαμε, άμεσα, 3 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από άσχημες καιρικές συνθήκες και η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle