Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
103

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την 25η Μαρτίου και ενημέρωση για τη ματαίωση των παρελάσεων

< 1 λεπτό
24.03.20 • 09:29
#Tags:

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 της ΠΝΠ ΦΕΚ Α’55/11-3-2020 ματαιώνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις και οι παρελάσεις της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 καθώς και οι παρελάσεις στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12-4-2020. Για προληπτικούς λόγους δεν θα πραγματοποιηθούν, επίσης, καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις (ΚΥΑ 2867/Υ1/16-3-2020, Β’872).

Επισημαίνεται ωστόσο ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους δημότες μας να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γεώργιος Δ. Αναστασίου στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκει την Ελλάδα να δίνει μία σύγχρονη μάχη. Φέτος τον πατριωτισμό μας τον επιδεικνύουμε μένοντας σπίτι και προσευχόμαστε για εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση τόσο της υγείας μας όσο και των συνόρων μας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle