Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
116

Μήνυμα Νίκου Θηβαίου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

< 2 λεπτά
24.03.16 • 20:23
#Tags:

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα στο οποίο επισημαίνει ότι "απέναντι σε ισχυρούς δυνάστες, απέναντι σε συστήματα εξουσίας που ορίζουν τις ζωές μας, προτάσσουμε τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821: Δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά".

Το μήνυμα του κ Θηβαίου
"Η ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα γεγονός με τεράστια σημασία, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με εθνικά, αλλά και ταξικά χαρακτηριστικά, βασισμένη στα προτάγματα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού η Επανάσταση του Θηβαίος1821 ήρθε να κλονίσει τα θεμέλια ενός συστήματος εξουσίας, που πριν από αυτή φάνταζε αήττητο.

Η Ελευθερία, το ύψιστο αγαθό, πρόβαλε μέσα από αιώνες καταπίεσης και σκλαβιάς και τις θυσίες ενός λαού που δεν ξέχασε ποτέ να αγωνίζεται για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο. Τα ιδεώδη που ενέπνευσαν τους επαναστατημένους Έλληνες, οι ευρωπαϊκές αξίες, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος με αφορμή τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, κερδήθηκαν με αίμα. Είναι οι ίδιες αξίες στις οποίες όλες και όλοι καλούμαστε να στρέψουμε το βλέμμα μας, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό, τον φόβο και τις αιτίες που δημιουργούν τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.

Όλες οι εποχές συντίθενται από πολυδιάστατα ιστορικά γεγονότα και συγκυρίες. Συνδέονται, ωστόσο, από τη δίψα των λαών για ελευθερία, αξιοπρέπεια, προκοπή. Απέναντι σε ισχυρούς δυνάστες, απέναντι σε συστήματα εξουσίας που ορίζουν τις ζωές μας, προτάσσουμε τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821: Δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle