Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
83

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για το Πολυτεχνέιο

< 2 λεπτά
16.11.18 • 09:41
#Tags:

45 πέντε χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μία παρακαταθήκη της νεολαίας και του λαού μας, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

45 χρόνια μετά, σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους  ρυθμούς και οι νέες προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν νέες απαντήσεις, τα συνθήματα ψωμί-παιδεία-ελευθερία, παραμένουν επίκαιρα και αποκτούν νέο περιεχόμενο.

Η διαφύλαξη της Δημοκρατίας με την διαρκή πάλη κατά του φασισμού, ο σεβασμός και η διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η καταπολέμηση της φτώχειας, η εξάλειψη της ανεργίας, η δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι ζητήματα που δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται με καθημερινούς αγώνες  της νεολαίας και του λαού.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στην έκφραση, την διεκδίκηση αλλά και την ικανοποίηση των αιτημάτων, ως ο πλησιέστερος θεσμός στους πολίτες.

Το Πολυτεχνείου επιτάσσει επίσης το χρέος του αγώνα για την ενίσχυση και εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, ώστε η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων να είναι ουσιαστική και αντιπροσωπευτική και να διασφαλίζουν την ανόθευτη βούληση του Ελληνικού λαού.

Τιμούμε τους αγωνιστές και τους νεκρούς μας διατηρώντας την μνήμη ζωντανή και συνεχίζοντας τους αγώνες μας για τα διαχρονικά αιτήματα ¨ ψωμί- παιδεία- ελευθερία ¨

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle