Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
103

Μήνυμα Φανής Παπαθωμά για την εργατική Πρωτομαγιά

< 1 λεπτό
30.04.17 • 05:32
#Tags:

Η 1η του Μάη είναι μέρα που τιμούμε τις θυσίες των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.

Τιμούμε τους ανθρώπους του μόχθου, για τις διεκδικήσεις τους, για εξασφάλιση τόσο της αξιοπρεπούς εργασίας, όσο και των βασικών δικαιωμάτων τους.

Σήμερα όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, καλούμαστε να αναλογιστούμε, πόσο σκληρός και μακρύς ήταν ο δρόμος που ακολουθήθηκε για να κατακτηθεί κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Γιατί είναι ιστορική ευθύνη όλων μας, να αντιστρέψουμε την πορεία της χώρας, να χαράξουμε νέα πορεία ανάπτυξης για την εθνική μας οικονομία, την εθνική μας αξιοπιστία, την εθνική μας αξιοπρέπεια και την εθνική μας περηφάνια.

Η απεργία της 1ης του Μάη ας αποτελεί ορόσημο αγώνων για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε έχοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη ως αρχή για νέους αγώνες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle