Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
118

Μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας για την εγκληματικότητα στο Πυρί!

< 6 λεπτά
05.11.18 • 19:10
#Tags:

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, δια του νόμιμου εκπροσώπου της παρουσία του νομικού συμβούλου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου για την εγκληματικότητα πέριξ του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή του Πυρί Θηβών Βοιωτίας.

 Οι συνεχείς οχλήσεις της Ε.Α.Υ.Βοιωτίας προς τους πολιτειακούς και υπηρεσιακούς φορείς σχετικά με το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που παρουσιάζεται στην γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας- Λιβαδειάς, έχουν μέχρι σήμερα μείνει αναπάντητες σε αντίθεση με τα καθημερινά σχεδόν κρούσματα παραβατικότητας  (ληστειών, κλοπών , ξυλοδαρμών , φθορών κτλ).
Ως εκ τούτου η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας με βαρύ αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους συμπολίτες μας όσο και απέναντι στα μέλη της, απευθύνεται στην Ελληνική δικαιοσύνη ως μέσω έσχατης αντίδρασης, επιζητώντας λύση και απόδοση ευθυνών σε αυτούς οι οποίοι διά της αδράνειάς τους επιτρέπουν τη λειτουργία ενός καταυλισμού υπό απάνθρωπες συνθήκες στους διαβιούντες  σε αυτόν, ταυτόχρονα με την μετατροπή μιας ολόκληρης περιοχής σε ‘’φόβο και τρόμο’’ για διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ , που εδρεύει στην Λιβαδειά Βοιωτίας, Φίλωνος 52, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της κ. Καρακώστα Ζαχαρία, κάτοικο ομοίως

ΚΑΤΑ
ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Παρά τις επανειλημμένες επίσημες έγγραφες  οχλήσεις που η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ έχει υποβάλλει στους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες, εισαγγελικές  αρχές αναφορικά με το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που παρουσιάζεται στην γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας- Λιβαδειάς, καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την από 6/12/2017 Αναφορά μας προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών (σχετ.1) αλλά και τις  πιο πρόσφατες (23/5/2018, αρ. πρωτ. 201/7/4 σχετ.2 και 3/4/2018 , αρ. πρωτ. 201/7/3 σχετ.3), οι οποίες έμειναν εξίσου αναπάντητες, είχαμε εγκαίρως επισημάνει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο την απαράδεκτη για ευνομούμενη Πολιτεία κατάσταση που επικρατεί πέριξ του καταυλισμού Ρομά στη θέση «Πυρί», για την τάξη στην περιοχή καθώς και την ασφάλεια για τους διερχομένους οδηγούς, τους κατοίκους αλλά και για τους ίδιους τους αστυνομικούς, λόγω των εκνόμων ενεργειών που τελούνται κατ’επανάληψη. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι η τοποθέτηση ενός αστυνομικού οχήματος στην γέφυρα δεν διασφαλίζει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, αφού δεν υπάρχει υπηρεσιακά δυνατότητα επέμβασης σε περίπτωση συμβάντος,  αντιθέτως εκθέτει τους συναδέλφους μας σε κίνδυνο επιθέσεων από ομάδες ατόμων εναντίον τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους.
Προκειμένου να μην εκληφθεί μάλιστα η εν λόγω επισήμανση ως «συνδικαλιστική», είχαμε καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων για την πλέον πρόσφορη αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία βασιζόταν στην εμπειρία  και την επαγγελματική μας γνώση (βλ. σχετ.  1), η οποία όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε προς λύση του προβλήματος, αλλά ούτε καν απαντήθηκε με αντιπροτάσεις ή επιχειρήματα, ως όφειλε, από τους παραλήπτες της.
Ως εκ τούτου, το πρόσφατο συμβάν της 24/10/2018 κατά το οποίο το πλήρωμα περιπολικού δέχτηκε επίθεση από ομάδα Ρομά, δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, οι δε «προβλέψεις» μας για κλιμάκωση των επεισοδίων με θύματα αστυνομικούς μόνο προφητικές δεν ήταν, αλλά αντίθετα αναμενόμενες λόγω της  ανοχής - που αγγίζει τα όρια της συνενοχής-  που επιδεικνύουν όσοι πολιτειακοί παράγοντες εντέλλονται εκ του νόμου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Δεδομένου ότι οι συνεχείς , προβλεπόμενες εκ του καθήκοντός μας και εμπεριστατωμένες εκκλήσεις- διαμαρτυρίες- παραστάσεις και προτάσεις μας τέθηκαν, ως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται στον κάλαθο των αχρήστων, με συνέπεια το πρόβλημα να εντείνεται απειλώντας πλέον ευθέως την ζωή και την σωματική ακεραιότητα πολιτών αλλά και ημών των ιδίων, καταθέτουμε την παρούσα, προκειμένου με επαρκή στοιχεία, να κινηθούν οι απαραίτητες ποινικές διώξεις κατά όσων, παραβαίνοντας το καθήκον το οποίο επιβάλλεται εκ της θέσεώς τους, συνετέλεσαν στην δημιουργία και την διαιώνιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ανομίας και εγκλήματος στην εν λόγω περιοχή επιτρέποντας τη λειτουργία ενός μη νόμιμου καταυλισμού σε έναν ακατάλληλο χώρο  όπου διαβιούν εκατοντάδες συνάνθρωποί  μας σε αυθαίρετα παραπήγματα, στο έλεος των καιρικών συνθηκών, δίχως πρόνοια για ηλεκτροδότηση, αποχετευτικό σύστημα, ύδρευση κτλ (ως προκύπτει από τον ‘’Περιφερειακό Σχεδιασμό για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Π2β. Περιφερειακή Στρατηγική ενσωμάτωσης των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,σελ 121, σχετ 4) με αποτέλεσμα βεβαίως να μην πληρούνται οι στοιχειώδεις  συνθήκες υγιεινής στερώντας από τους ανθρώπους αυτούς τα δικαιώματα ανθρώπινης διαβίωσης.
Πιο συγκεκριμένα, τα αδικήματα που έχουν τελεστεί- και τα οποία θα προσωποποιηθούν κατά την προκαταρκτική εξέταση που ζητούμε να ασκηθεί- είναι, με κοινή εφαρμογή σε όλα του άρθρου 15 ΠΚ (λόγω της ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης που έχουν οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, ο καθένας στον βαθμό που του αναλογεί, να παρέμβουν) και κατά περίπτωση του άρθρου 49 ΠΚ λόγω των ιδιαιτέρων ιδιοτήτων που απαιτούνται μεταξύ αυτουργών και συμμετόχων,  τα εξής:
-    Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) λόγω της εκ προθέσεως παράβασης των καθηκόντων της υπηρεσίας ενός εκάστου των υπευθύνων
-    Κατάχρηση εξουσίας (239 ΠΚ) λόγω της εν γνώσει παράλειψη διώξεως υπαιτίων από τους επιφορτισμένους (κατά το άρθρο 13 ΠΚ)  με την δίωξη αξιοποίνων πράξεων
-    Διατάραξη κοινής ειρήνης (189 παρ.2  ΠΚ)
-    Αναλόγως του βαθμού συμμετοχής που θα προσδιοριστεί από την ανάκριση για καθέναν των αρμοδίων, κατά περίπτωση τα εγκλήματα της απειλής, κλοπής, ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φυσικούς αυτουργούς άγνωστα άτομα διαβιούντα στον καταυλισμό.
Επειδή η απαράδεκτη απαξίωση του ρόλου της Ενώσεώς μας και των παραστάσεών της στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, την καθιστά οιονεί συνεργό όλων εκείνων που κατά παράβαση του καθήκοντός τους αρνούνται να δώσουν λύση.
Επειδή η προστασία της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη είναι το υπέρτατο καθήκον μας, το οποίο εμμέσως καλούμαστε να μην εκτελούμε λόγω της αδιαφορίας και της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού όπως εκφράζεται δια των εκπροσώπων του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

-    Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.
-    Επιφυλασσόμαστε για την δημοσιοποίηση της παρούσας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο προκειμένου να αντιληφθούν όλοι ότι η Ένωσή μας δεν είναι συμμέτοχος στις εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων, αλλά αντίθετα αρωγός του πολίτη και προασπιστής της τάξης και της ασφάλειας στον νομό Βοιωτίας.

Συνημμένα:
1.    Από 06/12/2017 αναφορά μας προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θηβών.
2.    Από 23/05/2018, αρ.πρωτ. 201/7/4 έγγραφό μας
3.    Από 03/04/2018, αρ.πρωτ. 201/7/3 έγγραφό μας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle