Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
298

Μαθητές της Αντίκυρας «διδάσκουν» στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

< 2 λεπτά
21.05.16 • 07:19
#Tags:

Μια από τις ωραιότερες στιγμές της ''ζωής'' του Μουσείου Σφαγής ήταν η επίσκεψη, 50 μαθητών των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της γειτονικής Αντίκυρας Βοιωτίας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Μαθήματος ''Γνωρίζω τον τόπο μου'' με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των δασκάλων του σχολείου.

Παρά την μικρή ηλικία οι αυθόρμητες ερωτήσεις τους ήταν εύστοχες και ουσιαστικές μέσα από την απλότητα τους. Το πρόγραμμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Αντίκυρας περιλάμβανε μαθητές στο Δίστομο 1και επίσκεψη στην παρακείμενη Αρχαιολογική Συλλογή στο νεοκλασικό κτίριο, οι δασκάλες τα είχαν προετοιμάσει ότι εκεί φιλοξενούνται ευρήματα του τόπου που γεννήθηκαν και διαμένουν. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου και για το πρόγραμμα που κατάρτισαν και την άψογη εμφάνιση των μικρών μαθητών!

Η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας και των άλλων γειτονικών Νομών πρέπει να ενθαρρύνουν και άλλο τέτοιες δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις.

μαθητές στο Δίστομο

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle