Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
77

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

< 2 λεπτά
30.04.18 • 16:51
#Tags:

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 28/4 στις 8.οο μμ στη Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία κάθε χρόνο την ίδια εποχή, με τη συμμετοχή μαθητών και συγγενών τους.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος της ΚΝΕ και της ΤΕ του ΚΚΕ Λιβαδειάς που επικέντρωσαν στις ανάγκες και τους προβληματισμούς των νέων στους τομείς της μόρφωσης και της επαγγελματικής αναζήτησης καθώς και στις δυσβάσταχτες  δυσκολίες της λαικής οικογένειας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σχεδόν ιδιωτικοποιημένης παιδείας και την παροχή των βασικών αναγκών των μελών της.

Φώτισαν τις αιτίες που δημιουργούν αυτές, τις απαράδεκτες για τον 21ο αιώνα, στερήσεις βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή  και που δεν είναι άλλες από την «ανάγκη» να θωρακιστούν και να ενισχυθούν τα κέρδη των «επενδυτών», των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της «ανταγωνιστικότητας».

Ανταγωνιστικότητας που, κατά «σύμπτωση», έχει μεταβάλλει τη Μεσόγειο σε πεδίο πολεμικών συγκρούσεων. Σε μια θάλασσα που έχει μεταβληθεί στην πιο ταραγμένη περιοχή του κόσμου με τις πιθανότητες, για ξέσπασμα εχθροπραξιών μεταξύ πολλών εμπλεκομένων κρατών, να αυξάνονται καθημερινά. Μια θάλασσα-πετρέλαιο που αρκεί μια σπίθα να την ανατινάξει κάνοντας το μέλλον του κόσμου αβέβαιο.

Γι’ αυτό και το σύνθημα του φετεινού Φεστιβάλ «Να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλλα ούτε ουτοπία. Είναι Δικαιοσύνη» εκφράζει απόλυτα την αγωνία και τη θέληση της νεολαίας για ζωή με δικαιώματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσικο-αφηγηματική παράσταση με θέμα τους νεανικούς προβληματισμούς για τους καπιταλιστές και την  «ειρήνη τους» και τον «πόλεμό τους» και έκλεισε με συναυλία από μαθητικό συγκρότητα ανανεώνοντας το ραντεβού όλων στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle