Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
79

Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

< 3 λεπτά
18.05.17 • 16:13
#Tags:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΕΔΕ City Challange Crowdhackathon Smartcity από 12 - 14 Μαΐου 2017 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων και 17 ατόμων επιτροπή αξιολόγησης, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πολύτιμη βοήθεια για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι 32 εθελοντές μας. Το ΚΕΔΕ City Challange Crowdhackathon Smartcity διοργανώθηκε με την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy.

Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους στην κριτική επιτροπή και στο κοινό, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη Δήμων, ακαδημαϊκούς και έμπειρα στελέχη της αγοράς αποφάσισε να βραβεύσει τις ακόλουθες ομάδες.

Βραβεία

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία:
● 1ο βραβείο 6.000 ευρώ στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή τους Happy Trees. Αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κοκ.
● 2ο βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα MX2T για την εφαρμογή τους Social wallet για ευπαθείς ομάδες.
● 3ο βραβείο 2.000 ευρώ στην ομάδα City Hub για την εφαρμογή τους API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην τελετή βράβευσης σημείωσε την καθιέρωση του Crowdhackathon Smartcity σε ετήσια βάση, ως θεσμό για την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου City Challenge Crowdhackathon Smartcity για τον Ιούνιο του 2018.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι οι εφαρμογές των ομάδων θα εξελιχθούν περαιτέρω μέσω του City Challenge Accelerator που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ για την ωρίμανση εφαρμογών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά σε Δήμους. H ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα Marketplace εφαρμογών από τις οποίες ο κάθε Δήμος θα μπορεί να επιλέγει αυτές που χρειάζεται για να επιτελέσει το έργο του.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ Γιάννης Τσιάμης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του δικτύου στελεχών των Δήμων City Challenge, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, ως «ψηφιακών πρεσβευτών» για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους Δήμους της χώρας, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων με ηλεκτρονικά μέσα και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Το City Challenge Crowdhackathon της ΚΕΔΕ παρακολούθησαν περισσότερα από 320 στελέχη Δήμων στα 3 συνολικά workshop που διοργανώθηκαν, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών, εκπροσώπων Δήμων και στελεχών του δικτύου City Challenge.

Συνεδριο ΚΕΔΕ για τεχνολογια

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle