Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
103

Μεγάλες Μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ από τον Σεπτέμβρη!

< 2 λεπτά
03.08.15 • 19:53
#Tags:

Μεγάλες Μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ από τον Σεπτέμβρη!

Τον Σεπτέμβρη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες τουλάχιστον 18%!

Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο (Νο 35) που εκδόθηκε σήμερα (3/8) από το ΙΚΑ οι συνταξειςδιαφορές που προκύπτουν από τις εισφορές για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις Ιουλίου και Αυγούστου θα παρακρατηθούν με την σύνταξη του Σεπτέμβρη.

Η αύξηση αυτή υπέρ του κλάδου υγείας ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου και από 4% έγινε 6% για τις κύριες αλλά θα επιβληθεί για πρώτη φορά αύξηση 6% και στις επικουρικές.

Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με άλλη εγκύκλιο από το 2013 η οποία συνεχίζει να ισχύει.

Συνεπώς, η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. θα ενεργήσει αρμοδίως ώστε να γίνεται κράτηση 6% αρχής γενομένης της συντάξεως μηνός Σεπτεμβρίου 2015, από την οποία θα παρακρατηθούν και τα ποσά που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες, από 1/7/2015, συντάξεις.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΙΚΑ 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle