Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
175

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Έκλεισε η οδική κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

< 3 λεπτά
12.08.18 • 16:44
#Tags:

«Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε πλέον μέσα σε πευκόφυτή περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, υποστηρίζει.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερη περιοχή και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της. Συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Ευβοια πυρκαγια 2018Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός του δήμου Διρφίων και Μεσσαπίων

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 15.20 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Εύβοιας. Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που κινδυνεύουν, αλλά έγινε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός του δήμου Διρφίων και Μεσσαπίων της Εύβοιας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είναι μεταξύ εκείνων που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές, και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ). Την ιδία στιγμή έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Εύβοιας είναι στη μάχη

Το μέτωπο της φωτιά είναι μεγάλο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός. Έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά για λόγους ασφάλειας το χωριό Κοντοδεσπότι που έχει 250 κατοίκους, προσέθεσε και σημείωσε πως όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Εύβοιας είναι στην περιοχή και δίνει μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle