Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
393

Μειώνεται σημαντικά το κόστος Συμβολαίων

< 2 λεπτά
07.06.16 • 09:29
#Tags:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων μειώνεται το κόστος των συμβολαίων και των άλλων συμβολαιογραφικών πράξεων (γονικές παροχές, δωρεές, συστάσεις εταιρειών, μισθωτήρια κ.λπ.), μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων προς το Ταμείο Νομικών.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι ψηφίστηκε (2.6.2016) -και αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του σχετικού νομοσχεδίου- η «κύρωση της προγραμματικής συμφωνίας (Programme Arrangement) Α-1424 κ.λπ.» με τη οποία καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι προς το Ταμείο Νομικών (άρθρο 150 παρ. 1 του Ν. 3655/2008), οι οποίοι επιβάρυναν μεγάλο αριθμό συμβολαιογραφικών πράξεων.

Αποτέλεσμα της κατάργησης των πόρων αυτών είναι η σημαντική μείωση του κόστους της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας, η οποία καθίσταται πλέον οικονομικότερη.

Ενδεικτικά, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ως παραδείγματα της μείωσης κόστους της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας τα εξής:

1) Στην περίπτωση σύνταξης συμβολαίου γονικής παροχής διαμερίσματος αξίας αντικειμενικού προσδιορισμού 100.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, μειώνεται κατά 775 ευρώ.

2) Στην περίπτωση σύνταξης συμβολαίου δωρεάς από παππού σε εγγονό ακινήτου αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των ως άνω πόρων, μειώνεται κατά 1.550 ευρώ.

3) Στην περίπτωση σύνταξης μισθωτηρίου συμβολαίου ακινήτου αξίας 50.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των ως άνω πόρων, μειώνεται κατά 650 ευρώ.

Πηγή: lifo.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle