Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
146

Μετανάστες - Καλαμπόκας 0-1 (προς το παρόν;). ΦΩΤΟ

< 5 λεπτά
19.07.16 • 11:09
#Tags:

Σε μέγα ζήτημα έχει αναδειχθεί η εγκατάσταση μεταναστών σε χώρους μεταξύ Λιβαδειάς Ορχομενού.

Η πρώτη επιλογή ήταν στο κλειστό εργοστάσιο της «Γιούνικοτ» αλλά στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς υπήρξε αντιπρόταση και τελικά αποφασίστηκε να γίνει στο επίσης εγκαταλειμμένο εργοστάσιο «Καλαμπόκα».

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό στην περιοχή που είναι τα δύο εγκαταλειμμένα εργοστάσιο, εξαγγέλθηκε ότι αξιοποιώντας τον σιδηρόδρομο θα γίνει εκεί  διαμετακομιστικό κέντρο και θα αναπτυχθεί η περιοχή.

Επίσης ότι εκεί θα είναι το επιχειρηματικό πάρκο Λιβαδειάς – Λιβαδειάς. Η ταμπέλα βέβαια υπάρχει εκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια… δείτε τις φωτογραφίες.   

Συζητήσεις επί συζητήσεων, προτάσεις επί προτάσεων, εξώδικα και άλλες ενέργειες έχουν πυροδοτήσει το κλίμα με τους πολίτες να μην μπορούν να βρουν άκρη.

Οι Ορχομένιοι αναρωτιούνται ποιος ο λόγος 200μ πιο κοντά (από Γιούνικοτ σε Καλαμπόκα), οι Λειβαδίτες γιατί δεν τους νοικιάζουν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα της πόλης, οι Αραχωβίτες διαμαρτύρονται γιατί προτάθηκε να τους βάλουν σε ξενοδοχεία της πόλης τους…

Πολλοί είναι επίσης εκείνοι οι οποίοι θέτουν ως δίλλημα την ποιότητα φιλοξενίας των ταλαίπωρων προσφύγων και υποστηρίζουν ότι στον «Καλαμπόκα» δεν υπάρχουν τουαλέτες, νερό, ούτε καν διαμορφωμένος χώρος αφού είναι ένας ενιαίος χώρος. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι ότι με την βοήθεια του Στρατού θα διαμορφωθεί ο χώρος.  

Διαφωνίες για την διαχείριση περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το μήνα (επιχορήγηση 50€ για κάθε πρόσφυγα την ημέρα χ 30ημέρες χ 1.000 πρόσφυγες) να γίνεται από τον Δήμο Λιβαδειάς και όχι από ΜΚΟ.

Στο μεταξύ ο χρόνος στενεύει και μάλλον θα δοθούν για μια ακόμη φορά λύσεις της τελευταίας στιγμής…

Μπαλάκι λοιπόν το θέμα… για αυτό και τίτλος Μετανάστες - Καλαμπόκας 0-1 (προς το παρόν;)

Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν τους χώρους για τους οποίους γίνεται λόγους σας τους παρουσιάζουμε.    

Καλαμπόκας

DSCN2582 DSCN2583 DSCN2584 DSCN2585 DSCN2586 DSCN2587

DSCN2597

DSCN2596

DSCN2595

Γιουνικοτ

DSCN2588 DSCN2589 DSCN2590 DSCN2591 DSCN2592 DSCN2593 DSCN2594  

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle