Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
80

Με δοξολογίες γιορτάστηκε "η ημέρα αποστράτων" της ΕΛ.ΑΣ.

< 2 λεπτά
11.06.17 • 11:09
#Tags:

H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (11/06/2017) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς της Λαμίας, της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβαλά.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, δήλωσε:

«Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναμφίβολα η σημερινή ημέρα έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τιμούμε και αναγνωρίζουμε έμπρακτα την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά των απόστρατων αστυνομικών, η οποία είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος.

Η σημερινή ημέρα τους ανήκει δικαιωματικά, διότι με το έργο που επιτέλεσαν, με σύνεση και υπευθυνότητα, καθιέρωσαν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη πως η Ελληνική Αστυνομία είναι εκείνη που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια και την τάξη στη Χώρα μας.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι σήμερα υπερήφανη για τους συναδέλφους εκείνους που υπηρέτησαν με ζήλο και αυταπάρνηση τις αρχές και τις αξίες του Σώματος και αυτό κρατάμε ως παρακαταθήκη.
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, με υγεία και δύναμη.»

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές Αρχές, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δικαστικοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle