Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
220

Με επιτυχία η εκδήλωση «Εκφράζομαι λυρικά – Προστατεύω το Περιβάλλον»

< 3 λεπτά
09.06.18 • 17:57
#Tags:

Η Δ/νση Π.Ε. Βοιωτίας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περ/κή Ενότητα Βοιωτίας και την ευγενή υποστήριξη λυρικών καλλιτεχνών/μονωδών, πραγματοποίησε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «Εκφράζομαι λυρικά – Προστατεύω το Περιβάλλον» την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, ώρα: 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθωμά Φανή, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιός Μιχάλης και η σχολική σύμβουλος κ. Κατσιφή Σπυριδούλα. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Περγαντάς Ιωάννης, η ειδική συνεργάτης της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Καρβούνη Βάσω, o προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ κ. Μπαρμπάτσης Ιωάννης, καθώς και η σχολική σύμβουλος κ. Μπασαγιάννη Ελευθερία.

ΛυρικαΗ κ. Ασπασία Φραγκούλη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο: «προστατεύω το περιβάλλον - εκφράζομαι λυρικά», στοχεύοντας στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της τέχνης στην κατανόηση της σύνδεσης του τρόπου σκέψης, έκφρασης και συμπεριφοράς του ανθρώπου με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, ενώ τονίστηκε πως «η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων».
Έγιναν αναφορές σε ειδικά ζητήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως «Ανακύκλωση», «Μείωση στην κατανάλωση νερού», «Εξοικονόμηση ενέργειας» κ.α., ενώ επισημάνθηκε πως το περιβάλλον, που προκύπτει από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης, επηρεάζει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση, καθώς και τις αισθητικές αξίες.
Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους λυρικούς καλλιτέχνες που, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα από γνωστές όπερες και οπερέτες, μας μετέφεραν μελωδικά σε διάφορες μουσικές περιόδους, καταστάσεις και εποχές, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας να διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντές τους, βιώνοντας με χαρά μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.
Την εκπαιδευτική εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και συνολικά 350 μαθητές από τις παρακάτω σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Διστόμου, Ειδικό Δ. Σ. Λιβαδειάς, 1ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 2ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 4ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 6ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 7ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 8ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 10ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι και ενδιαφερόμενοι τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους λυρικούς καλλιτέχνες κ.κ. Μαρόπουλο Παύλο, Λάζο Χρήστο, Συρόπουλο Νικόλαο, Βουδουράκη Ελένη, Δημητρέλου Έφη και Χατζηκουμπάρογλου Βενιαμίν που με την ευγενή συμμετοχή τους και τις υπέροχες ερμηνείες τους, συνέβαλαν στην ευόδωση των εκπαιδευτικών στόχων της εκδήλωσής μας.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle