Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
133

Μηνύματα Δημάρχων Λιβαδειάς και Θήβας για την ημέρα ΑμεΑ

< 4 λεπτά
03.12.15 • 08:41
#Tags:

Μηνύματα Δημάρχων Λιβαδειάς και Θήβας για την ημέρα ΑμεΑ

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η ημέρα να είναι αφιερωμένη παγκόσμια στα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Με την ευκαιρία αυτή η δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου και Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Θυμίζουμε οτι αντίστοιχο μήνυμα έχει εκδώσει και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά το οποίο δημοσιεύσαμε εδώ.

Γιώτα Πούλου «Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 να εορτάζεται κάθε 3 Δεκέμβρη δεν θα πρέπει να αποτελεί την μοναδική ημέρα του έτους που η πολιτεία σκύβει πάνω από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κάποια Γιωτα Πούλουμορφής αναπηρία. Η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι καθημερινή και συνεχόμενη ώστε να προσφέρουμε στα άτομα με αναπηρία συνθήκες για ισότιμη συνύπαρξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την μόρφωση, τη μετακίνηση και κάθε μορφής κοινωνικής δραστηριότητας.
Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών και κυρίως για την άρση των προκαταλήψεων και διακρίσεων για το “άλλο” πρόσωπο της κοινωνίας μας. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω κάποια αναπηρίας δεν είναι άτομα που έχουν ανάγκη οίκτου, έχουν ανάγκη παροχής από την πολιτεία των αυτονόητων συνθηκών για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στην προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στην ενημέρωση (ομιλών ιστότοπος Δήμου Λεβαδέων) και στηρίζει τις δράσεις των φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με τα ΑμεΑ. Επίσης, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τη Δ/νση Β'θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας πέτυχαν την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς που λειτουργεί στη Χαιρώνεια δίνοντας λύση στο πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας για τη στήριξη της β'θμιας εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και στη μείωση της ταλαιπωρίας τους από την καθημερινή μετακίνηση τους στο Λουτουφί.
Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία».

Σπύρος Νικολάου: «Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ δημαρχος ΘήβαςΑναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά παράλληλα και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί, συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας.
Ο Δήμος Θηβαίων με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τις δομές που λειτουργούν στις άλλες υπηρεσίες του, προσπαθεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Προς τούτο γίνονται προσπάθειες για την προσβασιμότητα αυτών των ατόμων στα δημοτικά κτίρια, τα πεζοδρόμια και τις παραλίες.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμα όλων μας, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές μας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle