Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
114

Μητροπολίτες αγνοούνται 2 χρόνια

< 2 λεπτά
22.04.15 • 11:26
#Tags:

Μητροπολίτες αγνοούνται 2 χρόνια 

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια  από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη στη Συρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες απήχθησαν στο χωριό Κφαρ Νταέλ ενώ οι απαγωγείς εκτέλεσαν τον οδηγό και το Μητροπολίτεςδιάκονο του Μητροπολίτη.

Η κατοικία του Μητροπολίτη στο Χαλέπι είχε δεχθεί επίθεση με ρουκέτα μέσα στον Απρίλιο, εν μέσω νέων επεισοδίων μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του στρατού του προέδρου Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, δεκάδες κληρικοί, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, έχουν δολοφονηθεί.

Οι χριστιανοί στη χώρα συγκροτούν περίπου το 10% του πληθυσμού.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη

«Συμπληρώνονται, σήμερα (22/4), δυστυχώς, δύο χρόνια από την ημέρα της απαγωγής στη Συρία του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθοδόξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, η τύχη των οποίων εξακολουθεί να αγνοείται.

Η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις διεθνείς προσπάθειες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών και καλεί όλες τις πλευρές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή που έχει προκαλέσει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, κύματα προσφύγων και καταστροφές μνημείων ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle