Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
153

«Μνήμες της Πέτρας και της Σιωπής» του Γ.Δ. Μπίμη, την Πέμπτη στην «Αλκυονίδα»

< 3 λεπτά
15.12.15 • 08:47
#Tags:

«Μνήμες της Πέτρας και της Σιωπής» του Γ.Δ. Μπίμη, την Πέμπτη στην «Αλκυονίδα»

«Μνήμες της Πέτρας και της Σιωπής», είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Δ. Μπίμη, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, στην «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210.8220.008, 210.8220.023), στις 6.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Για το έργο θα μιλήσουν, η συγγραφέας - δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου και ο ζωγράφος Παναγιώτης (Τάκης) Βαρελάς. Μελοποιημένα ποιήματα της συλλογής θα παρουσιάσουν: Ο συνθέτης και τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός και η σολίστ κιθάρας Εύα Φάμπα. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μανώλης Μητσάκος, φωνή - μπουζούκι, και Λάζαρος Σαββίδης, κρουστά. Ποιήματα διαβάζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός και Κατερίνα Κουτροκόη.

Ο Γιώργος Δ. Μπίμης, ποιητής της αναζήτησης και της ανησυχίας, δυναμικός και Γ Δ Μπίμηςτρυφερός ανατόμος των ταπεινών αλλά ανυπότακτων ανθρώπων, τολμά, παρατηρεί και ανασυνθέτει τη ζωή. Η ποίησή του είναι μια αναδρομή προς την αφετηρία, ένα βάπτισμα στην αρχέγονη αθωότητα και παράλληλα ο χώρος της ανακάλυψης του τρόπου, με τον οποίο τόσο η ζωή όσο και ο θάνατος δε χάνουν τη γεύση τους.

Ο Γιώργος Δ. Μπίμης γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, ζει στη Λιβαδειά κι εργάζεται στην εκπαιδευτικός. Έχει φοιτήσει στην Πρότυπη Σχολή Εργοδηγών Μηχανολόγων της ΣΕΛΕΤΕ, στα ΤΕΙ του Πειραιά, στην Παιδαγωγική Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ, σε Σχολή Ταχύρρυθμης εκπαίδευσης της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
Διαβάζει, μελετάει και γράφει ποίηση από την εφηβική του ηλικία.

Εκδίδει για πρώτη φορά, όμως έχει δημοσιεύει ποίηση στον τοπικό τύπο και σε περιοδικά. Έχει διακριθεί σε αρκετούς ποιητικούς διαγωνισμούς Πανελλαδικούς και Διεθνείς.
Δύο ποιήματά του με τίτλους:«Καράβια» και «Σ’ είδε απόψε το φεγγάρι» έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό και τα οποία κυκλοφορούν στο καινούργιο CD του Παντελή Θαλασσινού με τον τίτλο «Χίλια Μνημες Μπιμηςκαραβάκια». Για το ποίημα «Ένα κόκκινο φεγγάρι» έχει γράψει μουσική ο συνθέτης Δημήτρης Κογιάννης.
Επίσης, ο ποιητής συμμετέχει στο οδοιπορικό της «Μετ’ άλλων ανθρώπων έργο» του ζωγράφου Παναγιώτη (Τάκη) Βαρελά με τα ποιήματα, εμπνεόμενος από το κοινωνικό πλαίσιο και απ’ το περιεχόμενο που πραγματεύεται το εικαστικό έργο. Ποιήματα του συνοδεύουν την έκδοση του μονογράμματος. Μέσα από την διαδικασία αυτή το έργο του συναντιέται με την διεθνούς φήμης σολίστ της κιθάρας Εύα Φάμπα, η οποία βρήκε στην ποίηση του Γιώργου Μπίμη, την κοινωνική φόρμα της συλλειτουργίας της ποίησης και της μουσικής με την ιδιαιτερότητα της κοινωνικής προσέγγισης της ανθρώπινης υπόστασης, αποφασίζοντας να μελοποιήσει ποιήματα του.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle