Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
145

ΜΠΡΑΒΟ Στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θήβας που διακρίθηκαν στη Ρομποτική

< 2 λεπτά
27.03.17 • 06:50
#Tags:

Οι μαθητές Γρηγόρης Κουτουλάκης, Στράτος Κουτουλάκης, Ασημίνα Μήτση, Βασιλική Γλύκα και Αλέξανδρος Σοϊλεμεζίδης, με καθοδηγητή τους τον εκπαιδευτικό Νίκο Αδάμ , πέτυχαν για τη σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο WRO Hellas. Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και το 2ο ΓΕΛ Θήβας κατέκτησε την τρίτη θέση.

Οι μαθητές εμπνευσμένοι από την ενασχόληση μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας με την αγροτική παραγωγή, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εφαρμογή του αυτοματισμού και της πράσινης ενέργειας στον τομέα αυτό. Τα πιο σημαντικά σημεία της εργασίας τους ήταν η κατασκευή ενός οχήματος σποράς, ενός αυτοματοποιημένου και ελεγχόμενου, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, συστήματος άρδευσης, καθώς και μιας μικρής ανεμογεννήτριας και μιας συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών, τα οποία θα τροφοδοτούν με την απαραίτητη ενέργεια όλη την εγκατάσταση.
Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας υπό τη μορφή λειτουργικής μακέτας.

%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%ae%ce%b2%ce%b1%cf%82-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-1

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας, και αναφέρει χαρακτηριστικά στη συγχαρητήρια επιστολή του:
"Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θήβας με ορθή εκπαιδευτική καθοδήγηση, με επινοητικότητα αλλά και ομαδική εργασία, απέδειξαν ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, καθώς έχει νέους και νέες που καινοτομούν σε διάφορα πεδία. Είμαστε όλοι υπερήφανοι." 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle