Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
136

Μυτιληναίος: Eπένδυση 300 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα με εξοπλισμό της General Electric 

< 1 λεπτό
17.07.19 • 21:49
#Tags:

Η μεγαλύτερη μονάδα συνδυασμένου κύκλου, παραγωγής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στην Ελλάδα, ισχύος 826 MW και υψηλής απόδοσης 63% μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ξεκινάει να κατασκευάζεται άμεσα στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας από τον όμιλο Μυτιληναίος.

Με τη συμφωνία με την General Electric που αναλαμβάνει να εξοπλίσει τη μονάδα,  ξεκινά και η υλοποίηση της επενδυτικής απόφασης που είχε ληφθεί από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο μιας  συνολικής στρατηγικής της εταιρείας που θα αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη  παραγωγό,  το μεγαλύτερο καταναλωτή υψηλής τάσης και έναν  εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών.

Η Μυτιληναίος αιτήθηκε στη ΡΑΕ την αύξηση της ισχύος της μονάδας φυσικού αερίου που σχεδιάζει στη Βοιωτία από τα 665 στα 826 μεγαβάτ.

Η εν λόγω άδεια ισχύει για 35 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle