Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
106

Ν΄ αγωνίζεσαι για το δίκιο

< 2 λεπτά
07.05.17 • 05:23
#Tags:

Η οργάνωση της ΚΝΕ στη Λιβαδειά, με την συμμετοχή μελών και φίλων της, παρουσίασε τη δική της άποψη για τη στάση και τη δράση της νεολαίας στα σημερινά προβλήματα της παιδείας και του μεταναστευτικού που είναι το άμεσο αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της μεσογείου.

Με κεντρικό σύνθημα "Ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο" πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο δημοτικό πάρκο (Ζάππειο) το Σάββατο 6/5  στις 7.30μμ.
%ce%ba%ce%bd%ce%b5-1Με την ομιλία της η Μαρία Σβολιαντοπούλου, έδειξε πως οι νέοι, όχι μόνο δεν στερούνται ιδανικών και οράματος, όπως θέλουν παρουσιάσουν όσοι βολεύονται %ce%ba%ce%bd%ce%b5-2από την αδράνεια και την αδιαφορία, αλλά αντίθετα, συνειδητοποιούν τις πραγματικές αιτίες που κρύβονται πίσω, τόσο από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας, του κοινωνικού κράτους και γενικότερα της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, όσο και από τις οξύνσεις στις διακρατικές σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις που κάνουν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους να αναζητούν, πολλές φορές χάνοντας και τη ζωή τους, ένα ειρηνικό τόπο για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε απαγγελία ποιητικών αποσπασμάτων με θέμα την πάλη για το δίκιο, την ειρήνη και τον ανθρωπισμό.
Ακολούθησε εργασία ομάδας μαθητών με θέμα το μαρτύριο της προσφυγιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από το νεανικό συγκρότημα της ΚΝΕ

%ce%ba%ce%bd%ce%b5-3

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle