Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
124

Νέα τρέλα! Κυνηγώντας Pokémon. VIDEO

< 4 λεπτά
25.07.16 • 07:07
#Tags:

 To Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι για smartphone που συνδυάζει τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο.
 Οι παίκτες - με το τηλέφωνο στο χέρι - περιηγούνται σε πραγματικές συνθήκες, στο σπίτι τους, στο δρόμο, στο σουπερμάρκετ - κάποιοι ακόμη και στο νοσοκομείο - με μια ειδική αποστολή: να ανακαλύψουν και να πιάσουν όσα περισσότερα Pokémon μπορούν. 
Αυτή η τρελα έχει κυριεύσει χρήστες κινητών κάθε ηλικίας και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη. 
Πέρα από το ίντερνετ και τα social media ήρθε και αυτή η μανία να "εγκλωβίσει" όλο και περισσότερους στις οθόνες και να χαθεί η φυσική επαφή και η επικοινωνία. Ας ελπίσουμε οτι θα περάσει γρήγορα και αυτή η τρέλα...

Τι είναι όμως τα Pokémon; Κάτι παράξενα ζωάκια που έχουν κι από μια υπερδύναμη το καθένα κι όταν επιτίθενται κάνουν κι από έναν περίεργο ήχο, όπως Pikachu!

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, τα πάντα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Αργότερα έγινε και παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων απ’ όπου και ίσως οι περισσότεροι τα θυμούνται.

Το παιχνίδι ανέπτυξε η Niantic, θυγατρική της Google, όπου και η Nintendo - κάτοχος τη άδειας του Pokémon Go - είναι μέτοχος. 

Το Pokémon Go κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ και μέσα σε δυο μέρες εξαπλώθηκε, πραγματικά σαν ιός. Είναι η πιο περιζήτητη εφαρμογή στο iTunes ενώ η μετοχή της Nintendo εκτοξεύτηκε στο +20%. 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs]

Ακόμη και στις χώρες που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα - κάπως το βρίσκουν οι φιλόδοξοι «κυνηγοί» - μπορεί κανείς να δει ανθρώπους σκυμμένους στα τηλέφωνά τους να προσπαθούν να πιάσουν Pokémon. Τι ακριβώς κάνουν όμως;

 Η εφαρμογή τους επιτρέπει μέσα από τη χρήση του GPSκαι του Google Maps να παίρνουν τους δρόμους κυνηγώντας όντως τα Pokémon σε πραγματικές συνθήκες.
Έτσι μπορεί ο τύπος που πίνει καφέ δίπλα σας, να σας κοψοχολιάσει, γυρίζοντας ξαφνικά προς το μέρος σας και φωνάζοντας κάτι ακατάληπτο γιατί ανακάλυψε ένα 206156g bkhzidoPokémon, κάτω από το τραπέζι σας ή πίσω από την πλάτη της καρέκλας σας.

Ήδη διάφορες ειδήσεις έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με διάφορους τύπους να βρίσκουν Pokémon στα πιο περίεργα μέρη και τις πιο περίεργες ώρες, όπως κατά τη διάρκεια μιας κηδείας ή μέσα στην αίθουσα τοκετού κατά διάρκεια της γέννας του παιδιού τους (δεν το βρήκε η έγκυος, ο πατέρας το βρήκε).

 

Ξεχωρίζουν η ιστορία μιας 19χρονης που κυνηγώντας Pokémon σε μια λίμνη του Γουαϊόμινγκ, των ΗΠΑ, ανακάλυψε ένα πτώμα. Κι άλλη μία, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία του Μιζούρι, ληστές χρησιμοποιούσαν το παιχνίδι για να ανακαλύψουν θύματα σε απομονωμένα μέρη.

Η Niantic παραδέχτηκε τα περιστατικά και κάλεσε τους παίκτες να παίζουν με ασφάλεια σε περιβάλλον που γνωρίζουν ή με παρέα όταν βρίσκονται σε άγνωστο περιβάλλον.

Πηγή tvxs.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle