Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
107

Νέες κατηγορίες απασχολούμενων με εργόσημο

< 3 λεπτά
05.12.18 • 07:55
#Tags:

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο 49/2018 του ΕΦΚΑ: «Με τις διατάξεις του άρθρου 69 του Ν. 4554/2018 και του άρθρου 279 του Ν. 4555/2018 διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων που αμείβονται και ασφαλίζονται με την διαδικασία του Εργοσήμου.

Οι νέες κατηγορίες

Α. Το προσωπικό συνοδείας το οποίο παρέχει υπηρεσίες για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία τα οποία συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ της περίπτωσης γ΄της παρ. 6 του άρθρου 19 του Ν. 2646/1998 (Α΄236), σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 4554/2018, από 18/7/2018.

Β. Οι διαιτητές αγώνων, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας αγώνων, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ν. 4555/2018, από 19/7/2018.

Υπενθυμίζουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4225/2014 είχε ενταχθεί το απασχολούμενο προσωπικό σε Π.Α.Ε. Κ.Α.Ε. και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα, την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα.

(Σχετ. η υπ΄αριθμ. 27/2015 Εγκύκλιος τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), με αμοιβή και παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών μέσω εργοσήμου.

Αναλυτικά με τις διατάξεις του Ν. 4225/2014 είχαν υπαχθεί οι εξής κατηγορίες:

1. Το προσωπικό ασφάλειας και περιφρούρησης των αθλητικών αγώνων.

2. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως φροντίδα/πότισμα χλοοτάπητα, συντήρηση γραμμών αγωνιστικού χώρου, λειτουργία φωτεινών πινάκων βαθμολογίας, κ.λπ..

3. Το προσωπικό διοικητικής και λειτουργικής υποστήριξης αθλητικών αγώνων, όπως: ταμίες εκδοτηρίων εισιτηρίων, προσωπικό υποδοχής και φιλοξενίας θεατών, ελεγκτές εισιτηρίων, θυρωροί, κ.λπ.

4. Το προσωπικό εξυπηρέτησης φιλάθλων, όπως ταξιθέτες, κ.λπ.

5. Το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπεται Γραμματεία Αγώνων, π.χ. αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κ.λπ.).

6. Οι παρατηρητές Αγώνων.

7. Οι κριτές Αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπονται Κριτές Αγώνων, π.χ. αγώνες στίβου).

8. Οι μεταφραστές αλλοδαπών αθλητών και τεχνικού επιτελείου (προπονητές, γυμναστές, κ.λπ.).

9. Το προσωπικό που απασχολείται στην εκφώνηση και τη μουσική επιμέλεια των αθλητικών διοργανώσεων.

10. Οι τραυματιοφορείς.

11. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες στάθμευσης αυτοκινήτων: αφορά τα γήπεδα/στάδια που διαθέτουν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, η εκμετάλλευση του οποίου δεν έχει εκχωρηθεί/μισθωθεί σε άλλους φορείς ή ιδιώτες.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προκειμένου για την εφαρμογή των δύο νέων κατηγοριών έχουν δημιουργηθεί οι ακόλουθοι δύο νέοι Κωδικοί Παρεχόμενης Εργασίας αμειβομένων και ασφαλιζομένων με εργόσημο προσώπων με τις παρακάτω λεκτικές περιγραφές, οι οποίοι αναλόγως θα πρέπει να επιλέγονται για την ορθή απεικόνιση των ασφαλιστικών στοιχείων:

  • ΚΩΔ. 27: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ το οποίο παρέχει υπηρεσίες για τη ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ τα οποία συμμετέχουν στο ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για ΑμεΑ της περίπτωσης γ΄ της παρ.6 του άρθρου 19 του ν.2646/1998 (Α΄236).
  • ΚΩΔ. 28: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ, ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Επισημαίνουμε ότι για τις εν λόγω κατηγορίες έχουν τεθεί οι ίδιοι έλεγχοι που έχουν εφαρμοστεί για τους ΚΩΔ. Παρεχόμενης Εργασίας: 23, 24, 25, 26 και 17 και η ενημέρωση της ασφαλιστικής ιστορίας πραγματοποιείται μόνο μετά από παρέμβαση του αρμόδιου για τον έλεγχο του Εργοδότη Υποκατάστημα Μισθωτών Ε.Φ.Κ.Α. και μετά από διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων περί αμοιβής και παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών μέσω της εξαργύρωσης Εργοσήμων.»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle