Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
97

Νέοι παιδικοί χώροι και σχολικό λεοφωρείο στις φυλακές γυναικών Ελεώνα

< 2 λεπτά
05.08.16 • 19:19
#Tags:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Βοιωτίας, Ν. Θηβαίο, επισκέφτηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών για να εγκαινιάσουν το νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ειδικά για τα παιδιά που επισκέπτονται τις κρατούμενες μητέρες τους.

Το παιδικό επισκεπτήριο της φυλακής του Ελεώνα είναι το τρίτο που τίθεται σε λειτουργία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα. Παράλληλα, παραδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών σχολικό λεωφορείο, δωρεά του ΚΕΘΕΑ, για τη μεταφορά των παιδιών που διαμένουν στο σωφρονιστικό κατάστημα σε νηπιαγωγεία της περιοχής.

Τον Υπουργό συνόδευαν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κος Φυτράκης, η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, βουλευτής κα. Σταμπουλή, ο Δήμαρχος Θήβας, κος Νικολάου, καθώς και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Δημητρίου.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών από το Διευθυντή, κ. Μακρή και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες των ίδιων των φυλακισμένων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και τις πολιτιστικές δράσεις που αναλαμβάνουν.

Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η δυνατότητα στον Υπουργό και στο Βουλευτή να συνομιλήσουν με φυλακισμένες, με τον Υπουργό να τονίζει ότι μέχρι την άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του νέου ποινικού κώδικα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle