Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
106

Νέος πίνακας διορισμών αθλητών χωρίς τους "ντοπαρισμένους"

< 2 λεπτά
18.01.17 • 21:45
#Tags:

Αναπροσαρμόζει τον πίνακα διορισμού αθλητών και αθλητριών που ανακοινώθηκε χθες και στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αθλητές που έχουν για τους οποίους υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις σε βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρούν προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Για θέμα αυτό το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου η ΓΓΑ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι άμεσα θα εκδοθεί νέος πίνακας διορισθέντων.

Η ανακοίνωση    

Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 « Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις», όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.
Σε ότι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι: Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.
Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχου (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα– νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle