Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
57

Νέος Συνδικαλιστικός Φορέας στην Πυροσβεστική. Η διακήρυξη

< 2 λεπτά
07.01.16 • 06:55
#Tags:

Νέος Συνδικαλιστικός Φορέας στην Πυροσβεστική. Η διακήρυξη

Ένας νέος συνδικαλιστικός φορέας ιδρύθηκε στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτελεί την τικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), ο οποίος ευελπιστεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα τεκταινόμενα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου Π.Σ. που θα:

Εξασφαλίζει στους πολίτες άμεση συνδρομή όταν και όπου τη χρειάζονται.
Υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.
Yιοθετεί σύγχρονες μορφές αποτελεσματικής, αποδοτικής και ανοιχτής δημόσιας διακυβέρνησης.

Στην ιδρυτική διακήρυξη, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο παλαιού τύπου συνδικαλισμός όπως αυτός εκφράστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσω του Πτυχιούχοι Πυροσβεστικήςστενού εναγκαλισμού των οργάνων του με την πολιτική εξουσία έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματά του είναι καθημερινά αυταπόδεικτα.

Η κίνηση ανταποκρινόμενη στην επιθυμία και στις προτροπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, πιο άμεσο, αποτελεσματικό και ικανό για βαθιές τομές στο υπηρεσιακό κατεστημένο και αφουγκραζόμενη τη φωνή του απλού εργαζόμενου, έρχεται να καλύψει το έλλειμμα εκπροσώπησης της γνώμης των Πτυχιούχων Αξιωματικών, Πυρονόμων, Υπαξιωματικών & Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μια επίπλαστη ωραιοποιημένη κατάσταση που ουδόλως θα ανταποκρίνεται στην οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, αλλά και ουδόλως θα είναι συμβατή με τα διαρκώς συρρικνούμενα οικονομικά δεδομένα και την εν γένει υφιστάμενη υπηρεσιακή κατάσταση.

Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμα μέσο εξυπηρέτησης λίγων στις πλάτες και σε βάρος των πολλών αλλά αντιθέτως σκοπεύει απαλλαγμένη από κάθε είδος Εργοδοτικής, Κομματικής, Κυβερνητικής και Κρατικής εξάρτησης και παρέμβασης, στη βάση ενός ανθρωποκεντρικού προσανατολισμού να μετασχηματίσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο για τη Δημόσια Διοίκηση οργανισμό που θα επιστρέφει την αποδοχή και το σεβασμό της κοινωνίας στον ίδιο τον εργαζόμενό του.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle