Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
130

Να σωθεί το Καρναβάλι

< 4 λεπτά
08.03.16 • 19:59
#Tags:

Καρναβάλια υπάρχουν πολλά αλλά στη Στερεά Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα και είναι το Καρναβάλι Ορχομενού.

Το μεράκι μερικών ανθρώπων που ασχολούνται και κυρίως η μεταξύ τους χημεία είναι αυτό που ακόμη καλά κρατεί και μπορεί να υλοποιεί αυτό το εγχείρημα.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η ευρύτερη διάθεση φίλων που σχηματίζουν παρέες και συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις.

Καρναβαλι 2016 αφισαΠρέπει να ομολογήσουμε ότι όλα αυτά που γίνονται δεν ανήκουν σε κάποιο φορέα που να έχει υποδομές, συνεργάτες, προσωπικό και οικονομική συμβολή.

Έτσι τολμούμε να πούμε ότι το όλο εγχείρημα είναι στον αέρα. Το έχει στις πλάτες του μια ομάδα ανθρώπων που επιμένουν, ένας Σύλλογος που θέλει να προσφέρει τα αυτονόητα στον τόπο.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, ναι κινδυνεύει το Καρναβάλι, και αποδεικνύεται με το απλό ερώτημα. Αν αυτοί τα παρατήσουν;;;

Η απάντηση δική σας… και την γνωρίζετε…

Άλλωστε αυτό έχει ξανασυμβεί. Όταν κάποιοι παλιότερα, για διάφορους λόγους, έπαψαν να ασχολούνται με το Καρναβάλι, υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε τόσο που δεν άξιζε τον κόπο να γίνεται.

Χρειάστηκαν να περάσουν χρόνια, να βρεθεί η συγκυρία που κάποιοι με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και εις βάρος των προσωπικών τους περιουσιών να ασχοληθούν.

Φαύλος κύκλος, ο σκύλος κυνηγά την ουρά του.

Λίγο έλειψε να τιναχτούν όλα στον αέρα, από κακούς χειρισμούς ιθυνόντων και φορέων αλλά και λεκτικές κορώνες έφτασαν στην κόψη του ξυραφιού και την φετινή εκδήλωση.

Τι πρέπει να γίνει; Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση. Να καθίσουν οι εμπλεκόμενοι στο ίδιο τραπέζι και με κάθε ειλικρίνεια, όσες φορές και αν χρειαστεί, να συζητηθούν ΟΛΑ.

Μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορεί να δημιουργηθεί ο φορέας και να προταθούν πρόσωπα που θα διαχειρίζονται την υπόθεση Καρναβάλι.

Είναι ιδανική συγκυρία να πραγματοποιηθεί αυτό.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Καρναβάλι και τείνει να καθιερωθεί πλέον σε ετήσια βάση παρόλο που κάθε χρόνο η αγωνιώδης ερώτηση όλων είναι «φέτος θα κάνουμε Καρναβάλι;»

Την Κυριακή η κορυφαία παρέλαση αρμάτων της Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον Ορχομενό.

Άλλοι προορισμοί ή δεν θα κάνουν παρέλαση ή δεν έχουν την δυναμική του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού.

Τις λίγες ημέρες που απομένουν θα πρέπει ΟΣΟΙ δεν έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ μέχρι τώρα να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον στην προσέλευση επισκεπτών.

Ας κάνουν κάτι επιτέλους αλλιώς ας σιωπήσουν και ας αφήσουν ήσυχους αυτούς που ξέρουν να κάνουν καλά αυτό που κάνουν.  

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle