Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
172

Νερό υπάρχει αλλά τα χωράφια της Κωπαΐδας διψάνε.VIDEO

< 2 λεπτά
19.07.16 • 06:58
#Tags:

Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία στον Δήμο Ορχομενού είχαν χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου, οι αγρότες της περιοχής Ορχομενού με κύριο αίτημα να αυξηθούν οι ποσότητες νερού για την άρδευση των χωραφιών της περιοχής Ορχομενού στην Κωπαΐδα.

Εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού ζήτησαν από τον Δήμαρχο Λουκά Υπερήφανο να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ώστε να λυθεί το θέμα. Στη συνάντηση στο Δημαρχεί εκτός από τον Δήμαρχος παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νταβαλούμης , ο πρόεδρος του το ΔΔ Βασίλης Τάγκαλης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κόκκινος.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τους αγρότες επικοινώνησε με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
Ο πρόεδρος του Αγροτικός Συλλόγου Τάκης Κλαρούδας, μίλησε στη συνέχεια τηλεφωνικά με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας. Ο πρόεδρος ζήτησε να συναντηθούν και η κ Παπαθωμά ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκαν στο γραφείο της ΠΕ Βοιωτίας με την κ Παπαθωμά. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Τσιγαρίδας, ο εντεταλμένος για την διαχείριση των υδάτων άρδευσης της Περιφέρειας για την Κωπαΐδα και δημοτικός σύμβουλος Ορχομενού Αγγελος Μαράντος. Από την πλευρά των αγροτών παραβρέθηκαν οι Τάκης Κλαρούδας, Βασίλης Τσαγαλάς, Χρήστος Μπαμπλέκος, Τάκης Πανάγος και άλλοι.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και διαλόγου αποφασίστηκε να οριστούν αντιπρόσωποι από κάθε πλευρά, περιφέρεια, αγρότες, αντιπεριφέρεια και Δήμο Ορχομενού, οι οποίοι θα παρακολουθούν το θέμα και θα αποφασίζουν για τις ποσότητες ροής υδάτων προς τον Δήμο Ορχομενού προκειμένου να ποτιστούν τα χωράφια.

Ουσιαστικά δηλαδή να γίνει σωστή διαχείριση κάτι που δεν γινόταν έως τώρα όπως κατήγγειλαν όλες οι πλευρές ενώ το πρόβλημα εντοπιζόταν στο «περίσσευμα» 400 κυβικών από το "κλειστό κύκλωμα" το οποίο και κανείς…. δεν γνώριζε που πηγαίνει.

Με την λύση του κλειδώματος των αντλιοστασίων και την διαχείριση των κλειδιών από την αντιπροσωπεία που ορίστηκε θεωρείται ότι κανείς δεν θα μπορεί να παρέμβει και οι ποσότητες θα διαχειρίζονται καλύτερα.  

Σύμφωνα με σημερινές αποκλειστικές πληροφορίες του asopichos.gr η ποσότητα ήδη έχει αυξηθεί και οι αγρότες που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ποτίσουν άρχισαν ήδη να ποτίζουν τα χωράφια τους και να σώσουν τη σοδειά τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle