Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
141

|

Ντόμινο αντιδράσεων από την παραίτηση Νταβαλούμη

< 4 λεπτά
18.07.18 • 18:46
#Tags:

Ο Γιάννης Νταβαλούμης είναι παρελθόν από τον Αντιδημαρχιακό θώκο του Δήμου Ορχομενού τον οποίο υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια κίνηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία (καλοκαίρι γαρ), τάραξε τα νερά της παράταξης του Δημάρχου Λουκά Υπερήφανου και προμηνύονται ενδοπαραταξιακές ανακατατάξεις.    

Τον αποκάλεσαν «ο αντ’ αυτού» και όχι άδικα αφού αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο ο οποίος και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων απουσιάζει από το Δημαρχείο ασκώντας και αυτά τα καθήκοντα.

Λειτουργώντας λοιπόν «αντ’ αυτού» είναι λογικό να δεχτεί την κριτική των Δημοτών οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες για την λειτουργία του αυτή. Στην μάχη της καθημερινότητας που έδωσε, εκεί που οι Δημότες βλέπουν και νιώθουν το πραγματικό ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής, σίγουρα έδωσε πολλά και φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.
Δημιούργησε συμπάθειες και αντιπάθειες όπως συνήθως γίνεται και είχε φυσική παρουσία σε όλες τις διαδικασίες των εκδηλώσεων που έγιναν στον Δήμο           
Εκεί που θα συμφωνήσουν όμως οι περισσότεροι, είναι ότι ο Γιάννης Νταβαλούμης είχε καθημερινή (σχεδόν) παρουσία στο Δημαρχείο.

Δημοτικο Συμβουλιο2Οι αντιδράσεις

Δεν είναι ότι καλύτερο να χάνεις τον έμπιστό σου, αντιθέτως θα πούμε είναι ότι χειρότερο. Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές και οι εντυπώσεις της κοινής γνώμης οι χειρότερες για την συνδυασμό που διοικεί τον Δήμο.

Ο κ Νταβαλούμης υποστήριξε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι η παραίτησή του οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς-επαγγελματικούς λόγους.

Όμως αυτό που λέγεται τόσο στους Δημαρχιακούς διαδρόμους αλλά και στην «πιάτσα», μια παραίτηση και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο σίγουρα δεν ευνοεί τον Δήμαρχο και την παράταξή του αλλά και δεν οφείλεται μόνο σε προσωπικούς ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Αποδείχτηκε ότι η ρήξη που υποβόσκει στο πλειοψηφικό στρατόπεδο βαθαίνει αλλά και προκαλεί επιδράσεις στους εναπομείναντες συμβούλους.

Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό το διάστημα ο Γιάννης Νταβαλούμης «παίζει» με την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση του Δήμου στις επόμενες εκλογές. Φυσικά ο ίδιος σε δήλωσή του το αρνείται. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι γίνονται ζυμώσεις και πιθανώς να ευοδωθεί κάτι τέτοιο ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι η παραίτηση ανήκει σε μια τέτοια κίνηση τακτικής.  

Ασκήσεις ετοιμότητας επιμένουν κάποιοι άλλοι ότι είναι αυτή η παραίτηση και εξηγούν πως ο Αντιδήμαρχος θέλει να απαλλαγεί από το παρελθόν του και την παρουσία του στο σχήμα του Λουκά Υπερήφανου, ώστε να διεκδικήσει τον Δήμο απαλλαγμένος από την ταύτισή του ως «αντ’ αυτού».

Στον Δημοτικό σχηματισμό τώρα, θα έχουμε φυσικά αντιδράσεις ντόμινο όπου η μία κίνηση θα ενεργοποιεί μια άλλη.  

Έτσι στον επερχόμενο «ανασχηματισμό», στις Δημαρχιακές του Αυγούστου 2018 όπου θα αλλάξουν οι Αντιδήμαρχοι θα υπάρξουν τριβές στην παράταξη του Υπερήφανου και ίσως κάποιοι να τολμήσουν (επιτέλους γι αυτούς) ακόμη και την παραίτηση-ανεξαρτητοποίησή τους.

Έχουν δοθεί από τον Δήμαρχο υποσχέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν αλλά φαίνεται ότι δεν τηρούνται γι αυτό μιλούμε για αντιδράσεις ντόμινο.   

Θα κριθεί λοιπόν η πειθαρχία της πλειοψηφίας απέναντι στις προτάσεις του Δημάρχου οι οποίες ήδη έχουν δημιουργήσει τριγμούς και συνδέονται απευθείας με την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου.            

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle