Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
86

Ξεκίνησε το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

< 2 λεπτά
08.05.17 • 17:21
#Tags:

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Μαΐου το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με κτηνίατρο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α. καθώς και η ηλεκτρονική τους σήμανση με μικροτσίπ.
Στόχος του Δήμου είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να καταγράψει και να παράσχει στα αδέσποτα ζώα την φροντίδα που απαιτείται . Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους.
Ωστόσο παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου για τα αδέσποτα, παρακαλούνται και οι ιδιώτες κάτοχοι δεσποζόμενων κατοικίδιων ζώων να προβούν στις αντίστοιχες δικές τους ενέργειες.

Οι δημότες που εντοπίζουν αδέσποτους σκύλους μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου (τηλ. 2268350211), ώστε κατ’ αρχήν να εξακριβώνεται, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, αν τα ζώα είναι όντως αδέσποτα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το δήμο στο ίδιο τηλέφωνο.

Οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων υποχρεούνται να προσκομίσουν άμεσα στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (τηλ. Επικ. 22683-50211) αντίγραφο πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του κατοικίδιου ζώου που κατέχουν.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle