Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
113

Οικονομικός Ομφαλός οι Δελφοί. Αρχίζει την Παρασκευή το Συνέδριο

< 3 λεπτά
23.02.16 • 18:22
#Tags:

Για τρεις ημέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού ενδιαφέροντος το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την συμμετοχή 140 ομιλητών-προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Από την Παρασκευή 25 και μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο ΔελφοιΕυρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών προσωπικότητες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους χώρους της πολιτικής, της ακαδημίας, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας θα προβληματιστούν για την οικονομική συγκυρία.

Το συνέδριο διεξάγεται με την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των
εργασιών, με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Το «παρών» θα δώσει και ο Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, μεταξύ άλλων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής και Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών,για την εκτίμηση της κατάστασης και το συντονισμό της δράσης σχετικά με το θέμα του νέου ιού της γρίπης. Στη φωτό ο υπ. Υγείας Δημήτρης Αδιπλωματικής κοινότητας, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη προβολή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ
καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων. Στόχος είναι η ανάπτυξη θέσεων που πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Θα συζητηθούν 20 καίρια ζητήματα , από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών βρίσκονται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Λουκάς Παπαδήμος, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Aντιπρόεδρος Φορουμ Δελφων 1της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τους διεθνείς ομιλητές ξεχωρίζουν o πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Wolfgang Schüssel, η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Corina Cretu, η επικεφαλής του Αμερικάνικου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κα Deborah Wince-Smith, και ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες κ. Peter Spiegel.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle