Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
178

Οινοτουρισμός. Γνωρίστε το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της... γειτονιάς μας

< 2 λεπτά
06.05.15 • 19:25
#Tags:

Οινοτουρισμός. Γνωρίστε το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της... γειτονιάς μας

Με εκδηλώσεις στα επτά από τα δώδεκα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» της ΕΝΟΑΚΕ, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 1η Διαδρομή Κρασιού 2015, με το συμβολικό τίτλο – πρόσκληση «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και επισκέψεις που διοργανώνονται από τους δώδεκα μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς της περιοχής, στους Κρασιχώρους των οινοποιείων τους, έχουν σκοπό στην προαγωγή του κλάδου της αμπελουργίας- οινολογίας στη Στερεά Ελλάδα, και απευθύνονται σε πολίτες κάθε ηλικίας μιας και αφορούν σε ποικίλες δραστηριότητες, αφενός πολιτιστικού χαρακτήρα και αφετέρου βιωματικής προσέγγισης και εξοικείωσης της διαδικασίας όλων των σταδίων παραγωγής του κρασιού.

Ο νέος αυτός θεσμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγική της νέας Περιφερειακής Αρχής σε θέματα τουρισμού μιας και ο οινοτουρισμός θεωρείται όχι μόνο ειδική μορφή τουριστικού ενδιαφέροντος υψηλής σημαντικότητας που συμβάλλει στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και εργαλείο και μέσο ανάδειξης της οινοπαραγωγικής δύναμης της περιοχής και καθιέρωσης της ως εξειδικευμένου τουριστικού προορισμού.

Πατήστε εδώ  και εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα οινοποιεία που μπορείται να επισκεφθείτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle