Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
163

«Οι άνεμοι του χρόνου»

< 5 λεπτά
20.06.17 • 17:40
#Tags:

«Οι άνεμοι του χρόνου» Ε.Τσαμαδού Εκδόσεις Ψυχογιός 2016 σελ. 679

Γράφει: Ο Κώστας Τραχανάς

Η συγγραφέας κτίζει το μυθιστόρημά της την περίοδο 1402-1453 . Το χρονικό αυτό διάστημα στην Πελοπόννησο είναι μια φορτισμένη περίοδος που χαρακτηρίζεται από την συνεχή διαπάλη μεταξύ των τελευταίων Φράγκων ηγεμόνων και των Παλαιολόγων.

Στο βιβλίο υπάρχουν ιστορικά πρόσωπα όπως : οι Παλαιολόγοι, ο Φραντζής, ο Βησσαρίων ο Πλήθονας και φανταστικά πρόσωπα όπως : ο Αλέξιος Χρυσοβέργης και η Ανέζα-Αγνή.

Ο Κεντυρίων Ζαχαρία Ασάν ,Παλαιολόγος , ο τελευταίος Φράγκος Πρίγκιπας της Αχαϊας , είχε μία νόθα κόρη την Ανέζα, που την πάντρεψε με τον τυχοδιώκτη Φράνκο Ολιβέριο , δίνοντάς του μάλιστα ως προίκα το κάστρο της Γλαρέντζας. Ο γάμος έγινε με οι ανεμοι του χρόνουαντάλλαγμα την ελευθερία του πρίγκιπα και της οικογένειάς του, που τους είχε αιχμαλωτίσει ο Ολιβέριο.

Η Ανέζα είχε ζήσει τέσσερα χρόνια ,μακριά από τον κόσμο , κοντά στη μάγισσα τη Μερόπη ,χωρίς ο πατέρας της ,Κεντυρίων Ζαχαρία ,να ενδιαφερθεί καθόλου για την κόρη του, παρά μόνο όταν έγινε δεκαέξι χρονών, την πάντρεψε με τον Ολιβέριο, για να σωθεί αυτός. Δίπλα στον άρχοντα ζούσε μόνο ο Τζιοβάνι , ο άλλος νόθος αδελφός της Ανέζα.

Η Ανέζα με τα γιατροσόφια, που της είχε μάθει η Μερόπη , έσωσε τον τραυματία αφέντη Αλέξιο Χρυσοβέργη , τον οποίο όμως αγάπησε… Η Ανέζα ερωτεύτηκε τον Αλέξιο , αλλά ο πατέρας της και ο αδελφός της την παντρέψανε με τον Ολιβέριο. Θυσιάστηκε σαν την Ιφιγένεια…

Μετά ο Ολιβέριο πούλησε την Ανέζα στους πειρατές στην Μπαρμπαριά , αλλά αυτή κατόρθωσε να σωθεί...
Μια αλλόκοτη καλόγρια η αδελφή Θεοπίστη , κατά κόσμον Αγνή Χρυσοβεργίνα , το 1999, ζητάει από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Χρυσοβέργη, να της βρει την κόρη της ,που την απήγαγαν πριν …πεντακόσια σαράντα έξι χρόνια ,δηλαδή με την άλωση της Κωνσταντινούπολης!! Η Καλόγρια πιστεύει ότι ο Αμιράς, ο Μεμέτης, ο Μωάμεθ είχε αρπάξει την κόρη της ,την δεκαεξάχρονη με τα κόκκινα μαλλιά Ειρήνη και πρέπει ο δικηγόρος να αποτρέψει αυτή την αρπαγή ,πριν ο Μεμέτης ολοκληρώσει το αποτρόπαιο έργο του, δηλαδή την άλωση της πόλης.

-Πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά μετά από τόσα χρόνια ; ρωτάει ο δικηγόρος, την αδελφή Θεοπίστη
-Όλα είναι δυνατά, απαντά αυτή , σε ένα σύμπαν καμπύλο.

Αγνοείται ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι ενιαία έννοια, σύμφωνα με την κβαντική θεωρία του χωροχρόνου; Μπορεί η κόρη μου να ζει , να έχει πεθάνει ή να μην έζησε ποτέ. Αυτό στην κβαντική φυσική οι ανεμοι του χρόνου εξωφλέγεται «υπέρθεση». Η κόρη μου Ειρήνη που αναζητώ, είναι κόρη του Αλέξη Χρυσοβέργη , προγόνου σας, ο οποίος μετά την άλωση κατέφυγε στη Μάνη , στο Οίτυλο.

Ο φίλος σας φυσικός καθηγητής Περικλής Αντωνόπουλος θα μπορούσε να με βοηθήσει να κάνω το ταξίδι στην καμπύλη του χρόνου και να περάσω στην άλλη πλευρά για να βρω την κόρη μου….

Οι ζωές πολλών ανθρώπων συμπλέκονται και ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες σχετικές και ενιαίες. Αφήστε με λοιπόν να σας διηγηθώ την ιστορίας μου ,εγώ η Ανέζα-Αγνή Χρυσορβεργίνα….

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης αναρωτιέται ποια είναι αυτή η καλόγρια ; Ήταν μια σαλεμένη που είχε πλάσει μια ιστορία ; Υπήρξε πραγματικά ; Ήταν αυτή η Χρυσοβεργίνα του «Χρονικού» του Φραντζή; Μια γυναίκα που έχασε ότι αγαπούσε , τη μάνα , τον αγαπημένο της, τα παιδιά της …που είδε την κατάλυση της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας

Τι ιστορία!!

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης λαβαίνει μια μέρα ένα φάκελο με χαρτιά .Άρχισε να τα διαβάζει ,αλλά τα χαρτιά έπεσαν από τα χέρια του και σκόρπισαν στο πάτωμα σαν φθινοπωρινά φύλλα. Χαρτιά ήταν , δεν ήταν φύλλα φθινοπώρου. Αγάπες παλιές, λύπες, χαρές , όνειρα, ελπίδες, φύλλα φθινοπώρου , στους ανέμους του χρόνου σκορπίζουν μακριά …και οι πεταλούδες δε ζουν παρά μια μέρα και μια νύχτα μόνο…
Διαβάστε το.

Η ΕΛΕΝΗ Κ. ΤΣΑΜΑΔΟΥ σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Legal Studies στο American University, Washington College of Law. Σταδιοδρόμησε ως δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα της Ελενη ΤσαμαδούΕλλάδος από το 1966 μέχρι το 2000, οπότε αποχώρησε με τον ανώτατο βαθμό ιεραρχίας.

Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Διεθνών Συναλλαγών και Ιδιωτικοποιήσεων. Τα έτη 2000-2004 εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος σε νομικά θέματα των Υπουργών Ανάπτυξης, και Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, το οποίο έχει μεταφραστεί στα γερμανικά με τον τίτλο EIN KÖNIGREICH FÜR EIN GRAB, Η ΕΤΑΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΖΩΗΣ και ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle