Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
133

|

Οι αγρότες στα μπλόκα, ο Υπουργός σε περιοδεία

< 3 λεπτά
14.01.16 • 19:22
#Tags:

Οι αγρότες στα μπλόκα, ο Υπουργός σε περιοδεία

Μπλόκα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στήνουν από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι αγρότες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική συνδιάσκεψή τους στην Θεσσαλονίκη.

Όπως προανήγγειλε η πανελλήνια επιτροπή, οι αγρότες θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή της κινητοποιήσεις μικρότερης κλίμακας, βγάζοντας στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ. Στις 20 του μηνός οι αγρότες θα κατέβουν στις εθνικές οδούς, στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία.

Μάλιστα στις 28 Ιανουαρίου, οι αγρότες σκοπεύουν να εγκαινιάσουν «μόνοι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣτους» την έκθεση «Αγρότικα» στην Θεσσαλονίκη, παρεμποδίζοντας την συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας. Επιπλέον απειλούν να κατέβουν ομαδικά στην Αθήνα μετά τις 28 Ιανουαρίου.

Στον Προμαχώνα Σερρών, εκτός από την πανελλήνια ένωση, ανεξάρτητα μπλόκα εξήγγειλαν και οι αγρότες της γύρω περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μπλόκα επίσης θα στηθούν στα διόδια Μαλγάρων, στους κόμβους των Μικροθηβών αλλά και στο κάστρο Βοιωτίας.
«Θα πιέσουμε σε όποια σημεία της χώρας μπορούμε, δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους».

Περιοδεία Αποστόλου

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και επαφών με τον αγροτικό κόσμο θα πραγματοποιήσει στο προσεχές διάστημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με κεντρικό άξονα την ενημέρωση για το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου για τους συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών.
Ειδικότερα ο Υπουργός θα επισκεφθεί:
• Την Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή την 20η Ιανουαρίου
• Τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου
• Το Ηράκλειο την 8η Φεβρουαρίου

Στις 28 Ιανουαρίου ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη την έκθεση Agrotica, από κοινού με τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Χόγκαν.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναχώρησε για το Βερολίνο για να συμμετάσχει στην 8η Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, 14 με 16 Ιανουαρίου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle