Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
144

Οι αλλαγές στη φορολογία το 2015 για αγρότες, μισθωτούς, ακίνητα

< 2 λεπτά
04.01.15 • 08:52
#Tags:

Οι αλλαγές στη φορολογία το 2015 για αγρότες, μισθωτούς, ακίνητα

Σε οχτώ ουσιαστικά αλλαγές στην φορολογία επικεντρώνεται για το 2015 οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν ανατροπές για τους αγρότες, μισθωτούς, ιδιοκτήτες ακινήτων.eforia akin

Το λεγόμενο «μπλοκάκι» των εργαζομένων θα έχει την μεγαλύτερη επιβάρυνση και οι οποίοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών ενώ λιγότερους φόρους στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στα ενοίκια θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αλλά και ψαλίδι 30% στην έκτακτη εισφορά.

Ας δούμε τις οχτώ αλλαγές

Αγρότες: Από εδώ και στο εξής οι αγρότες θα φορολογούνται με λογιστικό τρόπο και συγκεκριμένα με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

Μπλοκάκια: Τα περυσινά εισοδήματα από μπλοκάκι τα οποία θα δηλωθούν φέτος στην εφορία, θα φορολογηθούν με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

Φόρος υπεραξίας: Ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων παγώνει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Αποδείξεις: Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν συλλέξει στη διάρκεια του 2014, το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους σε αποδείξεις.

Έκτακτη εισφορά: Η έκτακτη εισφορά μειώνεται κατά 30% για φέτος κάτι που σημαίνει αυξήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ενοίκια: Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα από ενοίκια (έως 12.000 ευρώ) αυξήθηκε από το 10% στο 11%, ενώ στα εισοδήματα από ενοίκια δεν υπολογίζεται πλέον προκαταβολή φόρου 55%.

Παροχές σε είδος: Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος (κάλυψη δαπανών κινητής τηλεφωνίας, πιστωτικές κάρτες, παροχή στέγης ή αυτοκινήτου κλπ), θα πρέπει να τις αποτυπώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΦΠΑ: Από τις αρχές του νέου έτους περίπου 420.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις και αμειβόμενοι με μπλοκάκια θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς ΦΠΑ.
Με πληροφορίες από news.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle