Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
146

Οι εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ, οι υποψήφιοι και η αποχή

< 2 λεπτά
18.12.14 • 20:27
#Tags:

Οι εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ, οι υποψήφιοι και η αποχή

ΠΑΣΕΓΕΣΠλήρη κατάλογο με τις υποψηφιότητες για το εποπτικό συμβούλιο αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην εκλογική γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (Divani Caravel), έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των αντιπροσώπων, που θα ψηφίσουν, από κάθε συνεταιρισμό.

Μεταξύ των υποψηφίων και ο κ Αργύρης Ανέστης εκπροσωπώντας τον Αγροτικό Σύλλογο Λιβαδειάς  

Η εκλογική γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 09:30 το πρωί ως τις 19.00 το απόγευμα.

Οι υποψήφιοι για το ΔΣ και για το Εποπτικό Συμβούλιο 

Αποχή

Σε πανελλαδικό επίπεδο από τους 908 συνεταιρισμούς της χώρας που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκρινε ενεργούς, μόλις 202 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί και 12 αγροτικές εταιρικές συμπράξεις έγιναν μέλη τής ΠΑΣΕΓΕΣ και έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός των οργανώσεων που θα εκπροσωπηθούν στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι μόλις 214.

Κατά συνέπεια, πάνω από τρεις στις τέσσερις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στην ΠΑΣΕΓΕΣ, κι αυτό παρ’ ότι για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών μπορούν απ’ ευθείας να διαμορφώσουν το νέο Δ.Σ. και την πολιτική τής ΠΑΣΕΓΕΣ κατ’ επέκταση.

Είναι εντυπωσιακό πως αυτήν τη φορά οι συνεταιριστές που εκλέγονταν από τις ενώσεις συνεταιρισμών, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, μια και όλοι οι αντιπρόσωποι εκλέγονται από τους τελευταίους.

Έτσι, τώρα ήταν πολύ πιο εύκολο το συνεταιριστικό κίνημα να απαλλαγεί από την κηδεμονία των συνεταιριστικών στελεχών που εδώ και τρεις δεκαετίες εναλλάσσονται στις διοικήσεις των τριτοβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας.

Συναιτεριστές επίσης υπογράμμιζαν πως είναι υπερβολικό το κόστος των 500 ευρώ ανά αντιπρόσωπο το οποίο ο συνεταιρισμός θα πρέπει να καταβάλλει κάθε χρόνο.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle