Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
141

Οι "εξόριστοι" του Δ. Κατή στο θέατρο "Κρύας"

< 2 λεπτά
17.09.18 • 10:28
#Tags:

Συναυλία με τους "Εξόριστους" του Δημήτρη Κατή στο πλαίσιο των " Τροφωνίων 2018" θα δοθεί την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο ανοιχτό θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά με ελεύθερη είσοδο.

Το 1989 ο νεαρός τότε συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας Δημήτρης Κατής, ιδρύει το συγκρότημα Εξόριστοι.  Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ “σπάει” όλα τα κατεστημένα της ροκ και μέταλ στην Ελλάδα και γράφει ιστορία στον χώρο αυτό της μουσικής.  Πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ο ελληνικός στίχος πλαισιώνει την hard rock και heavy metal μουσική.  Η ιδέα είναι του Δημήτρη που πιστεύει στην απόλυτη μελωδικότητα της ελληνικής γλώσσας.

Δεύτερη μεγάλη καινοτομία του είναι ο επικός ήχος, πρωτόγνωρος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με μικρο-εξαιρέσεις στο εξωτερικό που όμως είναι εντελώς διαφορετικές ηχητικά και στιχουργικά από το μουσικό δημιούργημα του Κατή.  Ο όρος “epic metal” καθιερώνεται παγκοσμίως από τον Δημήτρη Κατή και τους δικούς του Εξόριστους, μέχρι τότε κυριαρχούσε ο όρος power metal.

Τρίτη καινοτομία του Δημήτρη είναι, η θεματολογία των στίχων, που είχε να κάνει με τη μυθολογική και ιστορική Ελλάδα, με τρόπο όμως πάντοτε παραβολικό, που παρέπεμπε διαχρονικά στη σύγχρονη εποχή.

Μια ακόμη καινοτομία στη μουσική του Δημήτρη Κατή ήταν και η μεσαιωνική/κλασσική/αναγεννησιακή ατμόσφαιρα των τραγουδιών που πολλά από αυτά ερμηνεύτηκαν από μεγάλες ορχήστρες, όπως εκείνη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κιέβου στην Ουκρανία με πρώτη μετάδοση στο ΝPR, το αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο.  Αν και οι στίχοι ελληνικοί, το συγκρότημα έχει fans και believers σε Αργεντινή, Παναμά, Μεξικό, Γερμανία και Ουκρανία.

Οι Εξόριστοι μένουν στην ιστορία ως κλασσική, ιστορική και θρυλική μπάντα, ο κόσμος το ξέρει και για αυτό συνέχεια όλο νεώτεροι ακολουθούν το σχήμα.  Οι πρόσφατες εμφανίσεις φέτος στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και η επιστροφή του Δημήτρη από μια επιτυχημένη πορεία στην Αμερική με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις, σηματοδοτεί την εξέλιξη της μπάντας και την υπόσχεση της όχι μόνον για νέο άλμπουμ, που όλοι περιμένουν τόσο καιρό, αλλά και τη δυναμική συνέχιση στις ζωντανές εμφανίσεις της και την επιστροφή της ποιοτικής ροκ και μέταλ στο προσκήνιο.

Η μπάντα υπόσχεται να προσφέρει στο κοινό της Λιβαδειάς μια μοναδική βραδιά ποιοτικής ροκ μουσικής.

Παίζουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Κατής, μουσική σύνθεση και στίχοι, ηλεκτρικές κιθάρες

Φίλιππος Μοδινός, φωνή (τραγούδι)

Rich Melville, μπάσο

Αντώνης Ασπρόπουλος, τύμπανα

Έλλη Δαδήρα, πιάνο - πλήκτρα

Είσοδος ελεύθερη

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle