Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
144

Οι νέοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

< 2 λεπτά
21.10.15 • 19:51
#Tags:

Οι νέοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το σχέδιο Νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Σύμφωνα με αυτό δεν θα μπορούν να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι σε Δημοτικές, Βουλευτικές και Περιφερειακές εκλογές τα μέλη του ΔΣ.

Δεν θα αμείβονται αλλά θα λαμβάνουν μόνο έξοδα κίνησης, διαμονής εκτός έδρας και έξοδα παράστασης στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

AΌσοι Συνεταιρισμοί θα έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 1εκατ ευρώ θα έχουν την δυνατότητα διορισμού Γενικού Διευθυντή.

Με τη θέσπιση του Εθνικού Μητρώου για να αναγνωριστεί μια Συνεταιριστική Οργάνωση από την πολιτεία (τύπου ΠΑΣΕΓΕΣ) θα πρέπει να έχει ως μέλη το 50% των οργανώσεων που θα είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο.

Καταργείται η Κρατική χρηματοδότηση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Για τις συγχωνεύσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών θεσπίζονται ευνοϊκές διατάξεις.

Για την διάλυση ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού θα πρέπει το κεφάλαιο να είναι κατώτερο του 1/5 του Συνεταιριστικού κεφαλαίου.

Ο νέος νόμος συγκεντρώνει όλη τη νομοθεσία διατηρώντας διατάξεις που άντεξαν στο χρόνο και αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και παράλληλα εισάγοντας νέες ρυθμίσεις απαραίτητες για την ανάπτυξη και λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Επιχειρείται σύνθεση των νόμων 2810/2000 και 4015/2011, οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν υποστεί περισσότερες από 35 τροποποιήσεις, κάτι που οδήγησε στην απαξίωση της συνεταιριστικής λειτουργίας.

Στην πράξη θα δούμε την βιωσιμότητα του νέου Νόμου που αναμένεται να "περάσει" από τη Βουλή.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle